defacto_pan
Foto: Swedavia/Daniel Blom

Flygtrafik och resenärer minskade på Arlanda

Trafiken och resenärerna backade i februari på Arlanda.

marstakalaset_artikel

Det hör inte till vanligheterna men flygtrafiken och antalet resenärer backade på Arlanda i februari. Landningarna i februari uppgick till 8521 stycken vilket är en minskning med två procent, sett över årets två första månader var det 17523 landningar på Arlanda, också det en minskning med två procent. Det totala antalet passagerare för februari uppgick till 1,756 och för jan-feb till 3,554 miljoner. Resenärerna minskade med två procent för februari och tre procent totalt för hittills i år.

Av resenärerna på Arlanda var reste 1,357 miljoner utrikes och 398 000 inrikes. Inrikestrafiken minskade med hela fyra procent. Siffrorna över resenärs- och flygtrafik jämförs med föregående år.

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
kontor_thaifong
sommar
colorama_april2
happyhomes_2019

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

arlanda_golf_juli
sommar_centrum

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

defacto_outsider
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
connys