defacto_pan
Foto: Swedavia/Daniel Blom

Flygtrafik och resenärer minskade på Arlanda

Trafiken och resenärerna backade i februari på Arlanda.

rosta_sigtuna2

Det hör inte till vanligheterna men flygtrafiken och antalet resenärer backade på Arlanda i februari. Landningarna i februari uppgick till 8521 stycken vilket är en minskning med två procent, sett över årets två första månader var det 17523 landningar på Arlanda, också det en minskning med två procent. Det totala antalet passagerare för februari uppgick till 1,756 och för jan-feb till 3,554 miljoner. Resenärerna minskade med två procent för februari och tre procent totalt för hittills i år.

Av resenärerna på Arlanda var reste 1,357 miljoner utrikes och 398 000 inrikes. Inrikestrafiken minskade med hela fyra procent. Siffrorna över resenärs- och flygtrafik jämförs med föregående år.

nationaldag_helsida

Framåt för näringslivet i kommunen

Näringsliv Näringslivet i Sigtuna kommun har förbättrats en aning enligt en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv gjort: - Sigtuna kommun har varit tydliga i sin ambition att förbättra det lokala företagsklimatet. Det återspeglar sig i vår undersökning, kommenterar Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

moderaternamaj

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

happyhomes_2019

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

oppning_helsida

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

bonava_maj_helsida
mp_eu
nationaldag_helsida
varfest_helsida
v_eu_helsida

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

mp_eu_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
nationaldag_out
bonava_maj_outsider
connys
v_eu
fme_outsider
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
colorama_april
sap_outsider_eu
nrh
oppning_outsider
moderaterna_maj_outsider
rosta_sigtuna