nationaldag_pan
Foto: Sigtuna kommun

Flygtekniker från Arlandagymnasiet med på Yrkes-SM

Mikael och Sasindu som gått på Arlandagymnasiets Flygteknikutbildning ska vara med på Yrkes-SM i Växjö som startar under tisdagen.

Yrkes-SM går i Växjö 10-12 maj. Flera hundra deltagare från ett 50-tal yrken är med och tävlar om att vara bäst i sin yrkesgren. Bland dessa finns Mikael Hellberg och Sasindu Ginigathgala som tagit examen från Arlandagymnasiets flygteknikutbildning 2020 respektive 2018. De båda jobbar nu i branschen.
– Det var intressant och lärorikt att gå flygprogrammet, särskilt eftersom vi har mycket praktik. De flesta flygmekaniker har jobb direkt efter studenten, och nu jobbar jag med tillverkning av komponenter till flygplan, säger Mikael Hellberg i ett uttalande.

Mikael berättar vidare att man inte har detaljerna klara men att man kommer tävla i fem olika moment, ett av dessa är plåtslageri där man ska reparera en skada på en flygkropp. Mikael har inte tävlar förut men hoppas att det ska gå bra.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

liber_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

defacto_helsida
connys_helsida
nationaldag_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

retro_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
logistik_outsider
moderat_outsider
retro_outsider
connys
mp_outsider2022
nationaldag_out
outsider
nrh