sommar
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Flygteknik debuterar på AGY

Arlandagymnasiet kommer till nästa läsår att erbjuda programmet Flygteknik där minst halva studietiden förläggs ute på SAS hangar.

marstakalaset_artikel

I samarbete med Aircraft Academy erbjuder Arlandagymnasiet nästa läsår ett program i flygteknik. Arlandagymmnasiet ansvarar för helheten men minst halva tiden förläggs på SAS hangar på Arlanda.
– Jag är jättenöjd. Det är en rolig och intressant utbildning. Du får lära dig massa nya grejer och vara i lokaler som ingen annan får. Bland flygplanen, in action! säger Asal Yakoob från Sigtuna som går andra året på flygteknik. Hon siktar på att bli ingenjör.

Sedan tidigare finns flygteknik på Bolandsgymnasiet i Uppsala. Under uppmärksammade former har Arlandagymnasiet tagit över utbildningen. Programmet lockar elever från stora delar av mellan-Sverige och eleverna kan börja jobba direkt som mekaniker efter utbildningen nedan andra kan läsa vidare till ingenjör eller pilot. En av de långväga eleverna är Andreas Mattsson från Hallstavik, han går ut nu till sommaren.
– Du måste göra det du ska. Du kan inte gå omkring och lalla och ha grejer som släpar efter. Då blir det tufft, säger han i ett pressmeddelande från Arlandagymnasiet.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
sommar_centrum

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

arlanda_golf_juli

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

sommar

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

ica_valsta_choklad
kontor_thaifong

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

marstakalas_helsida
defacto_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

defacto_outsider
miljopris_outsider
nrh
connys
colorama_april
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider