centrum_panorama2020
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Flygteknik debuterar på AGY

Arlandagymnasiet kommer till nästa läsår att erbjuda programmet Flygteknik där minst halva studietiden förläggs ute på SAS hangar.

I samarbete med Aircraft Academy erbjuder Arlandagymnasiet nästa läsår ett program i flygteknik. Arlandagymmnasiet ansvarar för helheten men minst halva tiden förläggs på SAS hangar på Arlanda.
– Jag är jättenöjd. Det är en rolig och intressant utbildning. Du får lära dig massa nya grejer och vara i lokaler som ingen annan får. Bland flygplanen, in action! säger Asal Yakoob från Sigtuna som går andra året på flygteknik. Hon siktar på att bli ingenjör.

Sedan tidigare finns flygteknik på Bolandsgymnasiet i Uppsala. Under uppmärksammade former har Arlandagymnasiet tagit över utbildningen. Programmet lockar elever från stora delar av mellan-Sverige och eleverna kan börja jobba direkt som mekaniker efter utbildningen nedan andra kan läsa vidare till ingenjör eller pilot. En av de långväga eleverna är Andreas Mattsson från Hallstavik, han går ut nu till sommaren.
– Du måste göra det du ska. Du kan inte gå omkring och lalla och ha grejer som släpar efter. Då blir det tufft, säger han i ett pressmeddelande från Arlandagymnasiet.

festspec_host2020_helsida
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
kcbygg_aug_helsida
2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

connys_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
festspec_host2020_outsider
nrh
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider