moderat_sommar
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Flygteknik debuterar på AGY

Arlandagymnasiet kommer till nästa läsår att erbjuda programmet Flygteknik där minst halva studietiden förläggs ute på SAS hangar.

centrum_artikel

I samarbete med Aircraft Academy erbjuder Arlandagymnasiet nästa läsår ett program i flygteknik. Arlandagymmnasiet ansvarar för helheten men minst halva tiden förläggs på SAS hangar på Arlanda.
– Jag är jättenöjd. Det är en rolig och intressant utbildning. Du får lära dig massa nya grejer och vara i lokaler som ingen annan får. Bland flygplanen, in action! säger Asal Yakoob från Sigtuna som går andra året på flygteknik. Hon siktar på att bli ingenjör.

Sedan tidigare finns flygteknik på Bolandsgymnasiet i Uppsala. Under uppmärksammade former har Arlandagymnasiet tagit över utbildningen. Programmet lockar elever från stora delar av mellan-Sverige och eleverna kan börja jobba direkt som mekaniker efter utbildningen nedan andra kan läsa vidare till ingenjör eller pilot. En av de långväga eleverna är Andreas Mattsson från Hallstavik, han går ut nu till sommaren.
– Du måste göra det du ska. Du kan inte gå omkring och lalla och ha grejer som släpar efter. Då blir det tufft, säger han i ett pressmeddelande från Arlandagymnasiet.

studeravidare_helsida
spedition_sigtuna
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020
speedy_helsida
kaa_sigtuna_helsida
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
speedy_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider