defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Flygteknik debuterar på AGY

Arlandagymnasiet kommer till nästa läsår att erbjuda programmet Flygteknik där minst halva studietiden förläggs ute på SAS hangar.

fraga_liberalerna

I samarbete med Aircraft Academy erbjuder Arlandagymnasiet nästa läsår ett program i flygteknik. Arlandagymmnasiet ansvarar för helheten men minst halva tiden förläggs på SAS hangar på Arlanda.
– Jag är jättenöjd. Det är en rolig och intressant utbildning. Du får lära dig massa nya grejer och vara i lokaler som ingen annan får. Bland flygplanen, in action! säger Asal Yakoob från Sigtuna som går andra året på flygteknik. Hon siktar på att bli ingenjör.

Sedan tidigare finns flygteknik på Bolandsgymnasiet i Uppsala. Under uppmärksammade former har Arlandagymnasiet tagit över utbildningen. Programmet lockar elever från stora delar av mellan-Sverige och eleverna kan börja jobba direkt som mekaniker efter utbildningen nedan andra kan läsa vidare till ingenjör eller pilot. En av de långväga eleverna är Andreas Mattsson från Hallstavik, han går ut nu till sommaren.
– Du måste göra det du ska. Du kan inte gå omkring och lalla och ha grejer som släpar efter. Då blir det tufft, säger han i ett pressmeddelande från Arlandagymnasiet.

meko_helsida
manskold_helsida
kkdk_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
helsida
defacto_helsida
outsider
nrh
centrum_sommar_out
budget_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
manskold_outsider
swedol_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider