defacto_pan2020
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Flygresandet på 80-tals nivå

Flygresandet i landet sjönk till nivåer som inte skådats sedan tidigt 80-tal enligt Swedavia.

centrum_artikel

Drygt 10,2 miljoner reste via Swedavias samtliga flygplatser i landet, en minskning meddela 74 procent eller 30 miljoner resenärer jämfört med 2019. Swedavia uppger i ett pressmeddelande att flygresandet i landet inte legat på nivåer kring tio miljoner för ett enskilt år sedan tidigt 1980-tal.

För Arlanda var minskningen 75 procent till 6 535 000 under 2020, att jämföra med cirka 25,6 miljoner under 2019. I december var det bara 271 000 som flög via Arlanda, en minskning med hela 85 procent.
– Flyget har drabbats extremt hårt av pandemin och den eskalerande smittspridningen med åtföljande reserestriktioner innebar att antalet passagerare minskade med 86 procent under december. Pandemins utveckling i kombination med nya och utökade restriktioner bidrar till ett fortsatt mycket osäkert marknadsläge i inledningen av 2021. Vintermånaderna är dessutom alltid en säsongsmässigt svag period för flygresandet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Inför sommarsäsongen finns förutsättningar för en begynnande normalisering och en återhämtning av flygresandet, men utvecklingen är beroende av pandemin och den vaccinering som nu görs enligt Abrahamsson. Man räknar med att pandemin kommer ha fortsatt stor påverkan även 2021 då det råder osäkerhet vad gäller efterfrågan på flygresor.

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
rentawreck_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
connys
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh