panorama_centrum
Foto: Swedavia/Maria Moustakakis

Flygresandet ökar inte

Flygresandet ökar inte visar trafiksiffror från Swedavia, 9 av 10 resenärer är fortsatt borta jämfört med innan pandemin.

Ett drygt år med pandemin innebär att flyget tappat 9 av 10 resenärer.
– Efter drygt ett år med pandemin är flygresandet fortsatt kraftigt begränsat och under mars månad hade våra flygplatser knappt en tiondel av det som var normaltrafik samma tid före pandemin. Inför sommarsäsongen planerar nu flera flygbolag att återvända till våra flygplatser och flygbolagens trafikprogram utökas successivt. Vaccinationsinsatser, lättade reserestriktioner och någon form av hälsocertifikat är dock förutsättningar för en återstart för flygresandet i större skala. Här och nu handlar det fortsatt för hela samhället att begränsa och bekämpa pandemin, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Ett normal år i mars har Swedavia på sina tioflygplatser 3,3 miljoner, nu var det sammantaget 340 000 resenärer. Under mars 2020 som också var drabbad av pandemin var det 1,3 miljoner resenärer. Från Arlanda reste nästan 220 000 i mars i år, en minskning med 89 procent.

2020_helsida
logistik_sigtuna_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

retro_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

nationaldag_helsida
mp_helsida_april

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

liber_helsida
helsida
connys_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
outsider
swedol_outsider
retro_outsider
logistik_outsider
nationaldag_out
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp_outsider2022
connys