center_pan21
Foto: Swedavia/Maria Moustakakis

Flygresandet ökar inte

Flygresandet ökar inte visar trafiksiffror från Swedavia, 9 av 10 resenärer är fortsatt borta jämfört med innan pandemin.

Ett drygt år med pandemin innebär att flyget tappat 9 av 10 resenärer.
– Efter drygt ett år med pandemin är flygresandet fortsatt kraftigt begränsat och under mars månad hade våra flygplatser knappt en tiondel av det som var normaltrafik samma tid före pandemin. Inför sommarsäsongen planerar nu flera flygbolag att återvända till våra flygplatser och flygbolagens trafikprogram utökas successivt. Vaccinationsinsatser, lättade reserestriktioner och någon form av hälsocertifikat är dock förutsättningar för en återstart för flygresandet i större skala. Här och nu handlar det fortsatt för hela samhället att begränsa och bekämpa pandemin, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Ett normal år i mars har Swedavia på sina tioflygplatser 3,3 miljoner, nu var det sammantaget 340 000 resenärer. Under mars 2020 som också var drabbad av pandemin var det 1,3 miljoner resenärer. Från Arlanda reste nästan 220 000 i mars i år, en minskning med 89 procent.

valsta-jul_helsida
mp_host_helsida
jul2021
julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
julmarknad_outsider
stationshusen_out
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
valsta_jul_outsider