panorama_centrum
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Flygresandet ökade

Flygresandet ökade under april, dock är det i jämförelse med förra årets pandemidrabbade månad.

Arlandas trafik är fortfarande långt under april 2019. I april 2021 var det 235 000 resenärer vilket är 88 procent mindre än för två år sedan. Dock är det en liten uppgång jämfört med förra året.
– Flygresandet i april är fortfarande mycket begränsat vid våra flygplatser till följd av pandemin och restriktioner. Inrikestrafiken klarar sig marginellt bättre jämfört med utrikestrafiken, men antalet resenärer ligger totalt sett på en konstant låg nivå under månaden. Nio av tio resenärer är fortfarande borta jämfört med före pandemin, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

märsta.nu har under den senaste veckan rapporterat om att flera linjer är på väg att komma igång, likaså charter.
– Att vaccinationstakten ökar och att förberedelser pågår för att åter öppna samhället är naturligtvis glädjande, men har än så länge haft en mycket begränsad påverkan på resandet. Återhämtningen är beroende av vaccinationsinsatserna och pandemin, men även att reserestriktioner lyfts på ett koordinerat och säkert sätt framförallt inom EU. Ett vaccinationsbevis blir också viktigt för att göra ett fritt resande möjligt både inom och till och från EU, säger Jonas Abrahamsson.

Hittills i år har 570 000 flugit utrikes via Arlanda och 82 000 inrikes. Antalet landningar var för utrikes cirka 1300 och för inrikes 823. Det är mer än fördubblat antal jämfört med förra året i april då pandemin stängde ner all flygtrafik i princip.

ewas_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

liber_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
mp_outsider2022
connys
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider