moderaterna_riksdag
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Flygresandet ökade

Flygresandet ökade under april, dock är det i jämförelse med förra årets pandemidrabbade månad.

centrum_artikel

Arlandas trafik är fortfarande långt under april 2019. I april 2021 var det 235 000 resenärer vilket är 88 procent mindre än för två år sedan. Dock är det en liten uppgång jämfört med förra året.
– Flygresandet i april är fortfarande mycket begränsat vid våra flygplatser till följd av pandemin och restriktioner. Inrikestrafiken klarar sig marginellt bättre jämfört med utrikestrafiken, men antalet resenärer ligger totalt sett på en konstant låg nivå under månaden. Nio av tio resenärer är fortfarande borta jämfört med före pandemin, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

märsta.nu har under den senaste veckan rapporterat om att flera linjer är på väg att komma igång, likaså charter.
– Att vaccinationstakten ökar och att förberedelser pågår för att åter öppna samhället är naturligtvis glädjande, men har än så länge haft en mycket begränsad påverkan på resandet. Återhämtningen är beroende av vaccinationsinsatserna och pandemin, men även att reserestriktioner lyfts på ett koordinerat och säkert sätt framförallt inom EU. Ett vaccinationsbevis blir också viktigt för att göra ett fritt resande möjligt både inom och till och från EU, säger Jonas Abrahamsson.

Hittills i år har 570 000 flugit utrikes via Arlanda och 82 000 inrikes. Antalet landningar var för utrikes cirka 1300 och för inrikes 823. Det är mer än fördubblat antal jämfört med förra året i april då pandemin stängde ner all flygtrafik i princip.

centrum_helsida2020

Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp

Näringsliv Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp av Posti Group: - Det är med stor spänning och förväntan Veddestagruppen med Aditro Logistics som ny ägare kliver in i nästa kapitel av resan som påbörjades för 30 år sedan, säger Jonas Eriksson, VD för Veddestagruppen.

mod_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
handbollsskola
coronakrisen

SAS ökade trafik med 300 procent

Näringsliv SAS såg en kraftig ökning av resenärer under november: - Vi har sett en gradvis ökning av efterfrågan under de senaste månaderna i takt med att reserestriktioner har hävts, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
connys
centrum_sommar_out
swedol_outsider