arlandagk_panorama
En Boeing 737 tillhörande flygbolaget NorwegianFoto: Kristin S.Lillerud/Pressbild

Flygplan tappade bränsle i luften

En Boeing 737 med 132 passagerare läckte en större mängd bränsle under flygningen. – Man vet inte hur mycket bränsle och hur det spridit sig, säger ledningsoperatören vid Storstockholms räddningscentral.

centrum_pask

Piloterna i ett Norwegian plan, en Boeing 737, larmade flygtornet på Arlanda flygplats klockan 20.33 på tisdagskvällen i samband med landningen.
– Precis innan de landa fick de indikation på bränsleproblem, men planet landade på utsatt tid, säger Annika Persson Kvarnsberg, pressinformatör på Swedavia.
Planet lyfte från Luleå och hade Arlanda som destination.

Läckte bränsle i luften
Ett stort räddningspådrag kallades till landningsbanan för att vänta in flygplanet – som hade 132 passagerare ombord.
– Landningen gick bra och det var ingen fara för planet, säger ledningsoperatören vid Storstockholms räddningscentral.
Enligt ledningsoperatören har bränsle läckt ut under flygningen, men i nuläget har man inte mer information om läckaget då teknikerna inte kontrollerat planet ännu. Man ska även kontrollera närområdet för att sanera eventuell bränsle.
– Man ska kolla när läckaget inträffade, på vilken höjd, och hur mycket bränslet och hur det spridit sig, det är jättesvårt att veta.
– Tänk dig att det läckt 1,5 kilometer upp i luften under flygning, det kan ha hamnat vart som helst i terrängen.

valsta_utveckling

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

defacto_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

bonava_helsida
ica_pask

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

happyhomes_2019

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

colorama_april2

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

fme_helsida
fme_outsider
colorama_april
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
sh_oppet
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider