defacto_pan2020
En Boeing 737 tillhörande flygbolaget NorwegianFoto: Kristin S.Lillerud/Pressbild

Flygplan tappade bränsle i luften

En Boeing 737 med 132 passagerare läckte en större mängd bränsle under flygningen. – Man vet inte hur mycket bränsle och hur det spridit sig, säger ledningsoperatören vid Storstockholms räddningscentral.

centrum_artikel

Piloterna i ett Norwegian plan, en Boeing 737, larmade flygtornet på Arlanda flygplats klockan 20.33 på tisdagskvällen i samband med landningen.
– Precis innan de landa fick de indikation på bränsleproblem, men planet landade på utsatt tid, säger Annika Persson Kvarnsberg, pressinformatör på Swedavia.
Planet lyfte från Luleå och hade Arlanda som destination.

Läckte bränsle i luften
Ett stort räddningspådrag kallades till landningsbanan för att vänta in flygplanet – som hade 132 passagerare ombord.
– Landningen gick bra och det var ingen fara för planet, säger ledningsoperatören vid Storstockholms räddningscentral.
Enligt ledningsoperatören har bränsle läckt ut under flygningen, men i nuläget har man inte mer information om läckaget då teknikerna inte kontrollerat planet ännu. Man ska även kontrollera närområdet för att sanera eventuell bränsle.
– Man ska kolla när läckaget inträffade, på vilken höjd, och hur mycket bränslet och hur det spridit sig, det är jättesvårt att veta.
– Tänk dig att det läckt 1,5 kilometer upp i luften under flygning, det kan ha hamnat vart som helst i terrängen.

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

2020_helsida
happyhomes_2019

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

teatergrillen_helsida
speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

sportlov_sigtuna
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

teatergrillen_outsider
connys
sportlov_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
nrh