defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Swedavia/Arkiv

Flygfrakten viktig när flyget återstartar

Flyget börjar sakteligen återupptas, men när allt fler flygbolag växlar upp kan flygfrakten komma att spela en avgörande roll.

Flygfrakten har en avgörande roll när flygtrafiken ska startas upp. Enligt Ylva Arvidsson, Director Cargo på Swedavia, finns ett uppdämt behov av flygfrakt:
– Våra kunder som enbart har fraktflyg fortsätter att flyga som tidigare och efterfrågan är hög. Det finns ett stort behov att snabbt transportera skyddsutrustning och annan medicinsk utrustning till våra sjukhus.

I dagsläget är all fraktkapacitet på passagerarflyg borta då många långlinjer ställts in på grund av coronapandemin.
– Vi har också väldigt få inrikesflyg och tillgången på kapacitet för inrikes flygfrakt är mycket liten, berättar Arvidsson.

Några av flygbolagen, som SAS har enbart lagt om till frakt på vissa linjer som tidigare flög passagerare. Qatar Airways Cargo som tidigare haft enstaka fraktflygplan kommer in med två plan i veckan till Arlanda.
– Så snart flygbolagen är i luften igen så kan de möta efterfrågan på mer fraktkapacitet. Det finns ett uppdämt behov när länder nu börjar öppna upp igen. Dessutom har e-handeln ökat under pandemin och genererar flygfrakt. Frakten kan bli ännu viktigare för flygbolagen i uppstarten då de kan erbjuda mer fraktkapacitet när antalet passagerare i början är lägre än normalt, fortsätter Ylva Arvidsson.

connys_helsida

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

boisigtuna
kcbygg_aug_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
defacto_helsida
swedol_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider