moderat_sommar
Foto: Pressbild/Swedavia/Arkiv

Flygfrakten viktig när flyget återstartar

Flyget börjar sakteligen återupptas, men när allt fler flygbolag växlar upp kan flygfrakten komma att spela en avgörande roll.

centrum_artikel

Flygfrakten har en avgörande roll när flygtrafiken ska startas upp. Enligt Ylva Arvidsson, Director Cargo på Swedavia, finns ett uppdämt behov av flygfrakt:
– Våra kunder som enbart har fraktflyg fortsätter att flyga som tidigare och efterfrågan är hög. Det finns ett stort behov att snabbt transportera skyddsutrustning och annan medicinsk utrustning till våra sjukhus.

I dagsläget är all fraktkapacitet på passagerarflyg borta då många långlinjer ställts in på grund av coronapandemin.
– Vi har också väldigt få inrikesflyg och tillgången på kapacitet för inrikes flygfrakt är mycket liten, berättar Arvidsson.

Några av flygbolagen, som SAS har enbart lagt om till frakt på vissa linjer som tidigare flög passagerare. Qatar Airways Cargo som tidigare haft enstaka fraktflygplan kommer in med två plan i veckan till Arlanda.
– Så snart flygbolagen är i luften igen så kan de möta efterfrågan på mer fraktkapacitet. Det finns ett uppdämt behov när länder nu börjar öppna upp igen. Dessutom har e-handeln ökat under pandemin och genererar flygfrakt. Frakten kan bli ännu viktigare för flygbolagen i uppstarten då de kan erbjuda mer fraktkapacitet när antalet passagerare i början är lägre än normalt, fortsätter Ylva Arvidsson.

studeravidare_helsida
sommar_sigtuna2020
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
spedition_sigtuna
brobygget_midgard_helsida
kaa_sigtuna_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

connys_helsida
speedy_helsida
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
kaa_outsider