center_pan21
Foto: Transportstyrelsen

Flygets återhämtning väntas först till 2027

Transportstyrelsen tror att flygets återhämtning dröjer till 2027, ett år längre än förra årets prognos.

centrum_artikel

Under förra året gjorde Transportstyrelsen en prognos där man spådde att flyget skulle återhämta sig till 2026, men nu läggs ännu ett år till, först 2027 väntas återhämtningen.
– Flygindustrin befinner sig i den värsta kris som branschen någonsin utsatts för och följderna är i dagsläget svåra att överblicka. Den ökning av passagerare som vi trodde skulle komma under sommaren uteblir med stor sannolikhet på grund av flera olika faktorer som hög smittspridning, fördröjd vaccintakt och fortsatta reserestriktioner, säger Simon Posluk, enhetschef vid avdelning Sjö- och luftfart på Transportstyrelsen.

2019 var det hela 22,4 miljoner resenärer via Arlanda, 2020 sjönk antalet till 5,6 och prognosen för i år är 6 miljoner för samtliga Swedavias flygplatser, däribland Arlanda som har större delen av resenärerna.

Först under nästa år kommer en vändning och passagerarantalet uppskattas till 14,4 miljoner under 2021. Det förutsätter minskad smittspridning, att restriktioner lättas upp och att vaccinationstakten fortsätter öka. Man tror även att affärsresandet kommer ändras från fysiska möten till digitala vilket minskar antalet resor. 2027 spår man nästan 19 miljoner resenärer.

helsida_var2021
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
bostad_helsida
connys_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida
vaccin

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
nrh
bostad_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
connys
vaccin-outsider