moderaterna_panorama
Foto: Transportstyrelsen

Flygets återhämtning väntas först till 2027

Transportstyrelsen tror att flygets återhämtning dröjer till 2027, ett år längre än förra årets prognos.

Under förra året gjorde Transportstyrelsen en prognos där man spådde att flyget skulle återhämta sig till 2026, men nu läggs ännu ett år till, först 2027 väntas återhämtningen.
– Flygindustrin befinner sig i den värsta kris som branschen någonsin utsatts för och följderna är i dagsläget svåra att överblicka. Den ökning av passagerare som vi trodde skulle komma under sommaren uteblir med stor sannolikhet på grund av flera olika faktorer som hög smittspridning, fördröjd vaccintakt och fortsatta reserestriktioner, säger Simon Posluk, enhetschef vid avdelning Sjö- och luftfart på Transportstyrelsen.

2019 var det hela 22,4 miljoner resenärer via Arlanda, 2020 sjönk antalet till 5,6 och prognosen för i år är 6 miljoner för samtliga Swedavias flygplatser, däribland Arlanda som har större delen av resenärerna.

Först under nästa år kommer en vändning och passagerarantalet uppskattas till 14,4 miljoner under 2021. Det förutsätter minskad smittspridning, att restriktioner lättas upp och att vaccinationstakten fortsätter öka. Man tror även att affärsresandet kommer ändras från fysiska möten till digitala vilket minskar antalet resor. 2027 spår man nästan 19 miljoner resenärer.

connys_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
2020_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

centrum_sommar2022_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider