center_pan21
Foto: Swedavia/Brendan Austin

Flygets återhämtning går vidare

Återhämtningen på Arlanda uppges fortsätta och under augusti räknades 946 000 resenärer in.

Arlanda ligger fortfarande klart under 2019 års nivåer över resenärer, just nu är det en minskning med 61 procent jämfört med augusti 2019. Antalet resenärer den gångna månaden var 946 000. Jämfört med augusti förra året var det dock en kraftig ökning med 126 procent.
– Vi kan glädjande konstatera att flygets återhämtning har fortsatt under sommaren i takt med att samhällen öppnar upp och en ökad vaccinationsgrad. Utvecklingen är också driven av en säsongsmässig ökning av semesterresandet och resor till släkt och vänner. När vi summerar sommarresandet är vi dock långt ifrån ett normalläge. Under augusti månad saknades fortsatt 6 av 10 resenärer vid våra flygplatser jämfört med före pandemin, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Av Arlandas trafik stod utrikesresandet för 776 000 och inrikes var det 170 000. Totalt i år är det 2,6 miljoner utrikesresenärer och 812 000 inrikes. Det är fortfarande under 2020 års siffror totalt sett, detta eftersom januari-februari 2020 var normala månader. Först i mars 2020 stängdes i princip trafiken ner.

centrum_helsida2020
connys_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
eldsjal-helsida
defacto_helsida
2020_helsida
bostad_helsida

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

andersojag
coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh