moderaterna_panorama
Foto: Swedavia/Brendan Austin

Flygets återhämtning går vidare

Återhämtningen på Arlanda uppges fortsätta och under augusti räknades 946 000 resenärer in.

Arlanda ligger fortfarande klart under 2019 års nivåer över resenärer, just nu är det en minskning med 61 procent jämfört med augusti 2019. Antalet resenärer den gångna månaden var 946 000. Jämfört med augusti förra året var det dock en kraftig ökning med 126 procent.
– Vi kan glädjande konstatera att flygets återhämtning har fortsatt under sommaren i takt med att samhällen öppnar upp och en ökad vaccinationsgrad. Utvecklingen är också driven av en säsongsmässig ökning av semesterresandet och resor till släkt och vänner. När vi summerar sommarresandet är vi dock långt ifrån ett normalläge. Under augusti månad saknades fortsatt 6 av 10 resenärer vid våra flygplatser jämfört med före pandemin, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Av Arlandas trafik stod utrikesresandet för 776 000 och inrikes var det 170 000. Totalt i år är det 2,6 miljoner utrikesresenärer och 812 000 inrikes. Det är fortfarande under 2020 års siffror totalt sett, detta eftersom januari-februari 2020 var normala månader. Först i mars 2020 stängdes i princip trafiken ner.

liber_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

connys_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

ewas_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
connys
ewas_outsider
swedol_outsider