moderaterna_panorama
Foto: Orlando Boström/Swedavia

Flygets återhämtning accelererar

Flygets återhämtning accepterade under april uppger Swedavia och Arlanda hade nästan 1,5 miljoner resenärer.

Arlanda ligger fortfarande under 2019 års nivåer, men sju av tio resenärer är tillbaka. Nästan 1,5 miljoner reste via Arlanda i april, jämfört med förra året är det en ökning med 527 procent. Utrikestrafiken stod för 1,2 miljoner och inrikes för cirka 270 000. Swedavias VD Jonas Abrahamsson lyfter upp problemet med att man inte hinner rekrytera personal i tillräcklig takt.
– På Arlanda pågår dessutom uppförandet av en helt ny säkerhetskontroll som ska tas i bruk om ett år, men som under byggnationen medför logistiska utmaningar. Vi jobbar hårt för att kunna hantera situationen så bra som möjligt, men tyvärr innebär situationen att det periodvis även framöver kommer att finnas risk för längre väntetider än vanligt bland annat i säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
logistik_sigtuna_helsida
liber_helsida
2020_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

helsida
mp_helsida_april
retro_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

nationaldag_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nationaldag_out
swedol_outsider
retro_outsider
nrh
mp_outsider2022
outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider