center_pan21
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Flyget återhämtar sig först 2026

Transportstyrelsen tror att flygtrafiken inte återhämtar sig förrän till 2026 då den återigen är uppe på nivåer som innan pandemin.

centrum_artikel

Flygtrafiken på Arlanda har minskat kraftigt, likaså i Sverige. Nu skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande att flyget når nivåer som före pandemin till 2026. I Transportstyrelsens passagerarprognos förutspår man en minskning av passagerare på svenska flygplatser med 74 procent.
– Den nedgång vi sett för den civila luftfarten i år saknar motstycke. Tidigare exempel på händelser som påverkat den civila luftfarten är terrorattacken 11 september 2001, finanskrisen 2008, Gulfkriget, och sars-epidemin. Ingen av dessa kriser kommer ens i närheten av det som flygbranschen just nu genomlever, säger Simon Posluk, enhetschef vid avdelning Sjö- och luftfart på Transportstyrelsen.

Återhämtningen kan starta först 2021 men det under förutsättning att det finns ett fungerande vaccin mot covid-19 inom en snar framtid och att massvaccinering kan påbörjas. Om det inte sker så tror Simon Posluk att prognosen över flyget behöver revideras. För 2026 är prognosen över antalet passagerare i landet 20,2 miljoner, en nivå tio procent under totalen för 2019.

jul2021
dack-helsida
connys_helsida
helsida_var2021
flygskola_helsida
koppar_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

julmarknad_helsida
centrum_helsida2020

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

oppethus_helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

oppethus_outsider
connys
mp-outsider
jul_outsider
dack-outsider
flygskolan_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
koppar_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider