moderaterna_sep2020
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Flyget återhämtar sig först 2026

Transportstyrelsen tror att flygtrafiken inte återhämtar sig förrän till 2026 då den återigen är uppe på nivåer som innan pandemin.

centrum_artikel

Flygtrafiken på Arlanda har minskat kraftigt, likaså i Sverige. Nu skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande att flyget når nivåer som före pandemin till 2026. I Transportstyrelsens passagerarprognos förutspår man en minskning av passagerare på svenska flygplatser med 74 procent.
– Den nedgång vi sett för den civila luftfarten i år saknar motstycke. Tidigare exempel på händelser som påverkat den civila luftfarten är terrorattacken 11 september 2001, finanskrisen 2008, Gulfkriget, och sars-epidemin. Ingen av dessa kriser kommer ens i närheten av det som flygbranschen just nu genomlever, säger Simon Posluk, enhetschef vid avdelning Sjö- och luftfart på Transportstyrelsen.

Återhämtningen kan starta först 2021 men det under förutsättning att det finns ett fungerande vaccin mot covid-19 inom en snar framtid och att massvaccinering kan påbörjas. Om det inte sker så tror Simon Posluk att prognosen över flyget behöver revideras. För 2026 är prognosen över antalet passagerare i landet 20,2 miljoner, en nivå tio procent under totalen för 2019.

meko_helsida

NRH stödjer BRIS-arbete

Näringsliv Sigtunabon David Sandberg Hjelm föreläste för Norra Redovisningshusets personal som samtliga samtidigt passade på att bli stödmedlemmar: - Jag tycker BRIS gör ett fantastiskt jobb och vi vill stödja deras arbete, säger Johan Sandberg, VD för Norra Redovisningshuset.

Rekorddag för ABS Wheels

Näringsliv ABS Wheels satte nytt omsättningsrekord för sin e-handel med tre miljoner kronor för en dag: -Gårdagen (måndag, reds anm) var vår all-time high under ett dygn men hela föregående vecka har legat runt 48 procent högre i försäljning, säger Vd Andie Lahdo till ehandel.se

personal_sandstrom_helsida
boisigtuna
2020_helsida
helsida
speedy_vinter_helsida

Bottennotering i näringslivsranking

Näringsliv Sigtuna tappar kraftigt i Svenskt Näringslivs ranking över Företagsklimat: - För att klättra i rankingen behöver Sigtuna fokusera på förbättrad dialog mellan företagen och kommunens beslutsfattare och på förbättrad service i företagarärenden, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv i Stockholms län.

defacto_helsida

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

landsbygdsdag
centrum_helsida2020
corner_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
meko_outsider
personal_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
corner_outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider