moderater_pan_sommar
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Flyget återhämtar sig först 2026

Transportstyrelsen tror att flygtrafiken inte återhämtar sig förrän till 2026 då den återigen är uppe på nivåer som innan pandemin.

Flygtrafiken på Arlanda har minskat kraftigt, likaså i Sverige. Nu skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande att flyget når nivåer som före pandemin till 2026. I Transportstyrelsens passagerarprognos förutspår man en minskning av passagerare på svenska flygplatser med 74 procent.
– Den nedgång vi sett för den civila luftfarten i år saknar motstycke. Tidigare exempel på händelser som påverkat den civila luftfarten är terrorattacken 11 september 2001, finanskrisen 2008, Gulfkriget, och sars-epidemin. Ingen av dessa kriser kommer ens i närheten av det som flygbranschen just nu genomlever, säger Simon Posluk, enhetschef vid avdelning Sjö- och luftfart på Transportstyrelsen.

Återhämtningen kan starta först 2021 men det under förutsättning att det finns ett fungerande vaccin mot covid-19 inom en snar framtid och att massvaccinering kan påbörjas. Om det inte sker så tror Simon Posluk att prognosen över flyget behöver revideras. För 2026 är prognosen över antalet passagerare i landet 20,2 miljoner, en nivå tio procent under totalen för 2019.

social_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

ewas_helsida
helsida_sfs

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

centrum_sommar2022_helsida

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
event_outsider
pantamera_out
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
nrh
swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
outsider_social