aftenbil_helsida
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Flyget återhämtar sig först 2026

Transportstyrelsen tror att flygtrafiken inte återhämtar sig förrän till 2026 då den återigen är uppe på nivåer som innan pandemin.

centrum_artikel

Flygtrafiken på Arlanda har minskat kraftigt, likaså i Sverige. Nu skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande att flyget når nivåer som före pandemin till 2026. I Transportstyrelsens passagerarprognos förutspår man en minskning av passagerare på svenska flygplatser med 74 procent.
– Den nedgång vi sett för den civila luftfarten i år saknar motstycke. Tidigare exempel på händelser som påverkat den civila luftfarten är terrorattacken 11 september 2001, finanskrisen 2008, Gulfkriget, och sars-epidemin. Ingen av dessa kriser kommer ens i närheten av det som flygbranschen just nu genomlever, säger Simon Posluk, enhetschef vid avdelning Sjö- och luftfart på Transportstyrelsen.

Återhämtningen kan starta först 2021 men det under förutsättning att det finns ett fungerande vaccin mot covid-19 inom en snar framtid och att massvaccinering kan påbörjas. Om det inte sker så tror Simon Posluk att prognosen över flyget behöver revideras. För 2026 är prognosen över antalet passagerare i landet 20,2 miljoner, en nivå tio procent under totalen för 2019.

2020_helsida
coronakrisen

Efterfrågan inom hotellnäringen på väg upp

Näringsliv I takt med att Sverige öppnar upp spår nu hotellbranschen en bättre höst: - Som företagare i besöksnäringen kan jag nu se ljuset i tunneln och efterfrågan för andra halvåret ser betydligt bättre ut än både 2018 och 2019, vilket är glädjande, säger Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden Hotell och Konferens.

speedy_vinter_helsida
coronakrisen

Stor efterfrågan på internationella flygresor till Arlanda

Näringsliv Efterfrågan på flygresor är på väg upp igen rapporterar SVT Stockholm: - Vi bedömer att det blir en kraftig återhämtning nu men från väldigt låga nivåer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare, till SVT.

connys_helsida
rentawreck_helsida

Kommunen hyllas för många laddplatser

Näringsliv Sigtuna kommun hyllas av Volkswagen för att de har många laddpunkter per 1000 invånare: - Det är inte bara kommunerna som avgör hur många laddpunkter det byggs på en viss ort, men det är ändå viktigt att lyfta fram toppkommunernas insats, i detta fall Strömstad, Åre och Sigtuna. Kommunerna har en viktig roll som lokal pådrivare och samverkanspart gentemot andra aktörer, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar Sverige.

coronakrisen

Ljusning i sikte för flygresandet

Näringsliv Swedavias tio flygplatser må ha tappat drygt 3,1 miljoner resenärer i maj jämfört med för två år sedan men månaden var ändå en ljuspunkt jämfört med förra året.

centrum_helsida2020
mp-helsida
helsida_var2021
brobygget_day
nedläggningen av Bromma

Plan för Arlanda presenteras i december

Näringsliv En plan för Arlandas framtida kapacitet ska presenteras i december.

brobygget_night
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Sex nya SAS-linjer återstartar

Näringsliv SAS återstartar sex europeiska linjer från Arlanda under juni.

liber_sommar_helsida
ungsatsning

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

aftenbil_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_night_out
ungsatsning-outsider
vardcentral_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
nrh
mp-outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_day_out