defacto_pan2020
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Flygens miljöpåverkan bestämmer start- och landningsavgiften

Flygbolagens start- och landningsavgifter på Arlanda kommer framöver att baseras på flygets miljöpåverkan.

centrum_artikel

Regeringen lägger en proposition om miljöstörande start- och landningsavgifter på bland annat Arlanda flygplats. Avgifterna kommer att baseras på vilken klimat- och miljöpåverkan flygplanet har som flygbolaget använder för trafiken. Regeringen skriver i ett pressmeddelande att förslaget med miljöstörande start- och landningsavgifter är en del av januariavtalet som en sakpolitisk överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna. Lagändringen föreslås träda i kraft 1:a juli.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
sigtunastad_outsider