panorama_centrum
Flygbussarnas chaufförer utbildades vid MärstadepånFoto: Pressbild

Flygbussarnas chaufförer går ut i SL-trafiken

Flygbussarna har lånat ut sina chaufförer till Transdev i Märsta så att busstrafiken kan gå som vanligt.

Det har varit problematiskt för busstrafiken att få fram tillräckligt många chaufförer under coronatiden då sjukskrivningarna ökat. Men i samband med att Flygbussarnas verksamhet till och från Arlanda ligger på sparlåga så har man bistått med chufförer till Transdev som kör bussar åt SL i Märsta.
– På grund av Coronapandemin har vi upplevt en högre sjukfrånvaro än vanligt och vi behöver stärka upp med förare för att säkerställa vår trafik. Det känns fantastiskt att se att kollegor inom branschen hittar nya lösningar för att se till att de som behöver kan resa kollektivt, säger Eva Tiséus, marknadsdirektör på Transdev i Sverige

Chaufförerna har gått en tvådagarskurs hos Transdev för genomgång av bussar och linjesträckningar bland annat. Nu är de ute i kollektivtrafiken, inte bara i Sigtuna kommun utan hela länet.
– Vi är glada att kunna bidra i Transdevs viktiga uppdrag att upprätthålla kollektivtrafik med hög kvalitet i Stockholm, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna.

mp_helsida_april
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

marinan_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
nrh
mp_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider