sommar
Foto: Genrebild/Swedavia

Flygbranschen vill se besked om Arlandas framtid

Transportföretagen anser att regeringen behöver lämna besked om Arlandas framtid annars kan de bli en negativ påverkan på tillgängligheten i både Stockholm och runt om i landet.

I en debattartikel i Dagens Samhälle skriver Fredrik Kämpfe, vd för Transportföretagen, Flygbranschen, att regeringen måste ge besked om hur Arlandas framtid ser ut.
– Regeringens brist på besked om Arlanda flygplats framtid riskerar därför att ha en negativ påverkan på tillgängligheten såväl i Stockholm som runt om i landet, skriver han.

Så sent som 2017 lämnade dåvarande infrastrukturminister Anna Johansson (S) besked om att Arlanda skulle bli Nordens ledande flygplats. Ett Arlandaråd etablerades med representanter från både politik, bransch och näringsliv. Efter två år har rådet avvecklats utan något löfte om när slutrapporten om Arlandas långsiktiga utveckling kan presenteras enligt Fredrik Kämpfe. Han menar även på att Arlanda halkat efter de nordiska huvudstadsflygplatserna eftersom det saknas besked om morgondagens trafik.

Bristen på besked påverkar flygbolagens framtida planering, kommunens bostadsbyggande samt diverse andra infrastruktursatsningar till och från Arlanda.
– Frågan om Arlanda kan naturligtvis inte ses i ett isolerat perspektiv. Debatten handlar inte primärt om antalet landningsbanor utan om att regeringen måste säkerställa att Stockholmsregionen och hela landet har tillräcklig framtida flygplatskapacitet.

Klicka här för att läsa hela debattartikeln.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
defacto_helsida

Norwegian utökar på Arlanda-Krabi

Näringsliv Norwegian ökar sina avgångar till och från Arlanda-Krabi, Thailand, från två till tre gånger i veckan: - Vi ökar antalet avgångar till Krabi från två till tre gånger i veckan under hela julen (16 december – 20 januari). Detta eftersom vi märker av ett stort intresse och en stor efterfrågan på resor till Thailand och framför allt Krabi under julen, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson i ett pressmeddelande.

sommar_centrum

Ny hästklinik etablerar i Rosersberg

Näringsliv Wallstanäs Gård i Rosersberg startar upp veterinärklinik för hästar: - Här har vi möjlighet att på en personlig och lite mindre klinik ta emot hästar för allt från veterinärbesiktning och hälsoutredning till tandkontroll och röntgen, säger Emma Lindell, veterinär och delägare i Stockholms Hästklinik, i ett pressmeddelande.

arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
defacto_outsider
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
connys