defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Swedavia

Flygbranschen vill se besked om Arlandas framtid

Transportföretagen anser att regeringen behöver lämna besked om Arlandas framtid annars kan de bli en negativ påverkan på tillgängligheten i både Stockholm och runt om i landet.

I en debattartikel i Dagens Samhälle skriver Fredrik Kämpfe, vd för Transportföretagen, Flygbranschen, att regeringen måste ge besked om hur Arlandas framtid ser ut.
– Regeringens brist på besked om Arlanda flygplats framtid riskerar därför att ha en negativ påverkan på tillgängligheten såväl i Stockholm som runt om i landet, skriver han.

Så sent som 2017 lämnade dåvarande infrastrukturminister Anna Johansson (S) besked om att Arlanda skulle bli Nordens ledande flygplats. Ett Arlandaråd etablerades med representanter från både politik, bransch och näringsliv. Efter två år har rådet avvecklats utan något löfte om när slutrapporten om Arlandas långsiktiga utveckling kan presenteras enligt Fredrik Kämpfe. Han menar även på att Arlanda halkat efter de nordiska huvudstadsflygplatserna eftersom det saknas besked om morgondagens trafik.

Bristen på besked påverkar flygbolagens framtida planering, kommunens bostadsbyggande samt diverse andra infrastruktursatsningar till och från Arlanda.
– Frågan om Arlanda kan naturligtvis inte ses i ett isolerat perspektiv. Debatten handlar inte primärt om antalet landningsbanor utan om att regeringen måste säkerställa att Stockholmsregionen och hela landet har tillräcklig framtida flygplatskapacitet.

Klicka här för att läsa hela debattartikeln.

happyhomes_50
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

teatergrillen_outsider
nrh
connys
oppethus_outsider