centrum_jul_panorama
Foto: Genrebild/Swedavia

Flygbranschen vill se besked om Arlandas framtid

Transportföretagen anser att regeringen behöver lämna besked om Arlandas framtid annars kan de bli en negativ påverkan på tillgängligheten i både Stockholm och runt om i landet.

centrum_jul_artikel

I en debattartikel i Dagens Samhälle skriver Fredrik Kämpfe, vd för Transportföretagen, Flygbranschen, att regeringen måste ge besked om hur Arlandas framtid ser ut.
– Regeringens brist på besked om Arlanda flygplats framtid riskerar därför att ha en negativ påverkan på tillgängligheten såväl i Stockholm som runt om i landet, skriver han.

Så sent som 2017 lämnade dåvarande infrastrukturminister Anna Johansson (S) besked om att Arlanda skulle bli Nordens ledande flygplats. Ett Arlandaråd etablerades med representanter från både politik, bransch och näringsliv. Efter två år har rådet avvecklats utan något löfte om när slutrapporten om Arlandas långsiktiga utveckling kan presenteras enligt Fredrik Kämpfe. Han menar även på att Arlanda halkat efter de nordiska huvudstadsflygplatserna eftersom det saknas besked om morgondagens trafik.

Bristen på besked påverkar flygbolagens framtida planering, kommunens bostadsbyggande samt diverse andra infrastruktursatsningar till och från Arlanda.
– Frågan om Arlanda kan naturligtvis inte ses i ett isolerat perspektiv. Debatten handlar inte primärt om antalet landningsbanor utan om att regeringen måste säkerställa att Stockholmsregionen och hela landet har tillräcklig framtida flygplatskapacitet.

Klicka här för att läsa hela debattartikeln.

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

defacto_jul

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

sigtunavatten_standard
tp_helsida

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

colorama_jul
greeknighthelsida

Arlandabanan fyller tjugo år

Näringsliv I år firar Arlandabanan tjugo år: - Arlandabanan är än idag Sveriges enda renodlade OPS-lösning, där privata aktörer stått för hela risken med bygget mot att få driva verksamheten under ett visst antal år, fortsätter Magnus Zetterberg, VD Arlanda Express.

ica_oktober

Ny hotelmanager till Clarion Arlanda

Näringsliv Liza Nyberg har rekryterats till tjänsten som Hotel Manager på Clarion Arlanda: - Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av det mycket framgångsrika teamet på Clarion Arlanda, säger hon.

happyhomes_2019

Arlanda får direktlinje till Tokyo

Näringsliv Arlanda får en ny linje till japanska Tokyo med start till sommaren: - Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

centrum_jul_helsida

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

julbord_helsida
tp_outsider
greeknight_outsider
nrh
connys
trainingpartner_jobb_outsider
julbord