defacto_pan2020

Flickvän ville inte peka ut skytten

I samband med första dagen av rättegången för Forsbymordet sa nyckelvittnet, den mordmisstänktes flickvän, inte mycket i rätten.

centrum_artikel

Rätten samlades på torsdagen för den första dagen gällande Forsbymordet, ett mord som egentligen skedde i en lägenhet i Märsta. En 20-årig anses vara huvudperson. Hans flickvän har i förhör pekat ut honom men i samband med rättegången så svarade hon mest ”Inga kommentarer” på frågor från åklagaren rapporterar SVT Uppsala.

Åklagaren Anne Sjöblom menar att rätten nu bör ta ställning till det flickvännen sagt i polisförhör istället. Varför hon ändrat sig vill åklagaren inte spekulera kring, men en förklaring kan vara att hon inte vill peka ut pojkvännen som skytt.

Flickans egna försvarare Göran Hjalmarsson säger följande till SVT Uppsala:
– Hon har redan berättat under polisförhören och nu är hon i en situation där väldigt många nära anhöriga sitter nära henne i rättsalen. Bland annat hennes sambo som ju är misstänkt för mord. Det är en ansträngd situation för henne helt enkelt

defacto_helsida
teatergrillen_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

speedy_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

connys_helsida
2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

happyhomes_2019
sportlov_sigtuna

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
speedy_outsider
connys