centrum_panorama2020

Flickvän ville inte peka ut skytten

I samband med första dagen av rättegången för Forsbymordet sa nyckelvittnet, den mordmisstänktes flickvän, inte mycket i rätten.

Rätten samlades på torsdagen för den första dagen gällande Forsbymordet, ett mord som egentligen skedde i en lägenhet i Märsta. En 20-årig anses vara huvudperson. Hans flickvän har i förhör pekat ut honom men i samband med rättegången så svarade hon mest ”Inga kommentarer” på frågor från åklagaren rapporterar SVT Uppsala.

Åklagaren Anne Sjöblom menar att rätten nu bör ta ställning till det flickvännen sagt i polisförhör istället. Varför hon ändrat sig vill åklagaren inte spekulera kring, men en förklaring kan vara att hon inte vill peka ut pojkvännen som skytt.

Flickans egna försvarare Göran Hjalmarsson säger följande till SVT Uppsala:
– Hon har redan berättat under polisförhören och nu är hon i en situation där väldigt många nära anhöriga sitter nära henne i rättsalen. Bland annat hennes sambo som ju är misstänkt för mord. Det är en ansträngd situation för henne helt enkelt

coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

2020_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

speedy_helsida
nrh
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider