stationshusen_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Flickor ska kunna slå larm om tvångsgifte på Arlanda

Förra veckan rapporterade märstra.nu att Liberalerna i Sigtuna kommun agerar i kommunledningen mot hedersrelaterat våld, nu agerar även deras kollegor i Stockholms stad med att föreslå larmnummer på Arlandas toaletter för flickor som planeras att giftas bort.

Liberalerna i Stockholm föreslår tillsammans med partikollegor i Göteborg och Malmö att det sätts upp larmnummer på Arlandas toaletter så att flickor som planeras att giftas bort kan gå ett annat öde till mötes. Ett annat sätt att undvika tvångsgifte är att sätta en sked i trosan så att man fastnar i säkerhetskontrollen och förs till ett avskilt rum för att därefter eskorteras ut ur flygplatsen utan att föräldrar eller familjemedlemmar ser det. Enligt de liberala politikerna som skrivit en debattartikel i Aftonbladet måste sedan kommunerna kunna agera for att omedelbart omhänderta flickorna samt ordna plats på skyddat boende.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
valsta-jul_helsida
connys_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
mp_host_helsida
2020_helsida
jul2021
defacto_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
stationshusen_out
mp-outsider
nrh
swedol_outsider