centrum_tvaar
I Sigtuna kommun är yrket städare vanligt förekommande.Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

centrum_tvaar

LO har tagit fram en rapport som visar vart vissa yrkesgrupper bor, i Danderyd och Lidingö finns det fler vd:ar, jurister och läkare än i övriga kommuner enligt Mitt i Stockholm. I Sigtuna kommun finns det med vårdbiträden, busschaufför och städare än i snittet för länet. Väsby har utöver städare och busschaufförer fler sekreterare och butiksbiträden, Upplands-Bro har samma typ av yrkesrepresentation som Väsby. Sollentuna har fler civilingenjörer, vd:ar och läkare.

Syftet med rapporten är att visa att människor med höglöneyrken och låglöneyrken inte bir särskilt blandat, det påverkar enligt Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten, den verklighetsuppfattning man får och hur man ser på världen. Siffrorna i rapporten kommer från Statistiska Centralbyrån.

connys
ridskola_2019_helsida
defacto_helsida

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

banner_trerosor
icavalsta_semlor
arlandagolf
karby_varme1

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

happyhomes_2019

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

sigtunavatten_standard

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

karby2
sh_oppet
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider