bovard_sh
I Sigtuna kommun är yrket städare vanligt förekommande.Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

rosta_sigtuna2

LO har tagit fram en rapport som visar vart vissa yrkesgrupper bor, i Danderyd och Lidingö finns det fler vd:ar, jurister och läkare än i övriga kommuner enligt Mitt i Stockholm. I Sigtuna kommun finns det med vårdbiträden, busschaufför och städare än i snittet för länet. Väsby har utöver städare och busschaufförer fler sekreterare och butiksbiträden, Upplands-Bro har samma typ av yrkesrepresentation som Väsby. Sollentuna har fler civilingenjörer, vd:ar och läkare.

Syftet med rapporten är att visa att människor med höglöneyrken och låglöneyrken inte bir särskilt blandat, det påverkar enligt Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten, den verklighetsuppfattning man får och hur man ser på världen. Siffrorna i rapporten kommer från Statistiska Centralbyrån.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

mp_eu
happyhomes_2019

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

moderaternamaj
varfest_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

oppning_helsida
bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida
rosta_sigtuna2
v_eu_helsida
mp_eu_outsider
sh_bovard_out
sh_oppet
nrh
fme_outsider
oppning_outsider
connys
sap_outsider_eu
nationaldag_out
moderaterna_maj_outsider
rosta_sigtuna
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
v_eu
colorama_april
bonava_maj_outsider