moderaterna_panorama
Kommunfullmäktige

Flest avhopp i Sigtuna kommun

Flest politiker hoppade av i Sigtuna kommun enligt SVT Stockholm: - Vi försöker nu politiskt att stabilisera läget. Det var ju väldigt turbulent under förra mandatperioden, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, till SVT.

Drygt var femte, 22 procent, hoppade av sina uppdrag i fullmäktige i landet den gånga mandatperioden. Det är den högsta andelen sedan Statistiska Centralbyrån, SCB, enligt SVT Stockholm.

I Stockholms län skedde flest avhopp i Sigtuna kommun där 4 av 10 hoppade av fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförandeOlov Holst (M) ser mycket allvarligt på situationen:
– Det är ett hot mot vår representativa demokrati som bygger på att folk vill engagera sig. Om man slutar att engagera sig så har vi inga representanter kvar som kan representera resten av befolkningen, säger Olov Holst (M) till SVT.

Därför har man inför kommande kommunstyrelsesammanträde tagit fram helt nya etiska riktlinjer som ska gälla både för förvaltningen och de förtroendevalda, om hur man ska förhålla sig till varandra.
– De sakerna tror jag är viktiga för att folk ska ha förtroende för systemet och vilja engagera sig, fortsätter Holst.

Lägst andel avhopp i länet finns i grannkommunen Upplands-bro med 12 procent. Vanligaste avhoppen skedde från Sverigedemokraterna och lägst från Centerpartiet. Var tredje avhopp var från (SD) och 14 procent från (C).

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

connys_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
nrh
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
connys
ridskola_2020_outsider