centrum_jul_panorama
Kommunfullmäktige

Flest avhopp i Sigtuna kommun

Flest politiker hoppade av i Sigtuna kommun enligt SVT Stockholm: - Vi försöker nu politiskt att stabilisera läget. Det var ju väldigt turbulent under förra mandatperioden, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, till SVT.

centrum_jul_artikel

Drygt var femte, 22 procent, hoppade av sina uppdrag i fullmäktige i landet den gånga mandatperioden. Det är den högsta andelen sedan Statistiska Centralbyrån, SCB, enligt SVT Stockholm.

I Stockholms län skedde flest avhopp i Sigtuna kommun där 4 av 10 hoppade av fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförandeOlov Holst (M) ser mycket allvarligt på situationen:
– Det är ett hot mot vår representativa demokrati som bygger på att folk vill engagera sig. Om man slutar att engagera sig så har vi inga representanter kvar som kan representera resten av befolkningen, säger Olov Holst (M) till SVT.

Därför har man inför kommande kommunstyrelsesammanträde tagit fram helt nya etiska riktlinjer som ska gälla både för förvaltningen och de förtroendevalda, om hur man ska förhålla sig till varandra.
– De sakerna tror jag är viktiga för att folk ska ha förtroende för systemet och vilja engagera sig, fortsätter Holst.

Lägst andel avhopp i länet finns i grannkommunen Upplands-bro med 12 procent. Vanligaste avhoppen skedde från Sverigedemokraterna och lägst från Centerpartiet. Var tredje avhopp var från (SD) och 14 procent från (C).

fme_oktober
happyhomes_2019

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

trainingpartner_jobb_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

tp_helsida

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

greeknighthelsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

julbord_helsida
colorama_jul
ica_oktober
centrum_jul_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

julbord
connys
nrh
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider