arlandagk_panorama
Kommunfullmäktige

Flest avhopp i Sigtuna kommun

Flest politiker hoppade av i Sigtuna kommun enligt SVT Stockholm: - Vi försöker nu politiskt att stabilisera läget. Det var ju väldigt turbulent under förra mandatperioden, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, till SVT.

centrum_pask

Drygt var femte, 22 procent, hoppade av sina uppdrag i fullmäktige i landet den gånga mandatperioden. Det är den högsta andelen sedan Statistiska Centralbyrån, SCB, enligt SVT Stockholm.

I Stockholms län skedde flest avhopp i Sigtuna kommun där 4 av 10 hoppade av fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförandeOlov Holst (M) ser mycket allvarligt på situationen:
– Det är ett hot mot vår representativa demokrati som bygger på att folk vill engagera sig. Om man slutar att engagera sig så har vi inga representanter kvar som kan representera resten av befolkningen, säger Olov Holst (M) till SVT.

Därför har man inför kommande kommunstyrelsesammanträde tagit fram helt nya etiska riktlinjer som ska gälla både för förvaltningen och de förtroendevalda, om hur man ska förhålla sig till varandra.
– De sakerna tror jag är viktiga för att folk ska ha förtroende för systemet och vilja engagera sig, fortsätter Holst.

Lägst andel avhopp i länet finns i grannkommunen Upplands-bro med 12 procent. Vanligaste avhoppen skedde från Sverigedemokraterna och lägst från Centerpartiet. Var tredje avhopp var från (SD) och 14 procent från (C).

happyhomes_2019

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

ica_pask
bonava_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

logistik_utbildning
defacto_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
colorama_april2

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

valsta_utveckling

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

fme_helsida
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
bonava_outsider
fme_outsider
sh_oppet