stationshusen_pan
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Flera rymde från Migrationsverket

Efter en rymning från Migrationsverket i Arlandastad drog polisen igång en omfattande insats med bland annat helikopter och hundpatruller.

Vid 23-tiden på tisdagen larmade Migrationsverket, i Märsta, polisen efter att flera förvarstagna rymt. Personalen på Migrationsverket ska ha tryckt på överfallslarmet i samband med rymningen.
– Det är några som rymt och sprungit därifrån, det kom till vår kännedom klockan 23.20 men det kan ha hänt lite tidigare, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl på polisens ledningscentral.

Stor insats
Fredrik Andersson har i nuläget väldigt knapphändiga uppgifter. Det är oklart hur många personer som rymt och hur rymningen gått till.
– Vi håller på att biträda Migrationsverket och tittar på vad som hänt och inte hänt, säger Fredrik Andersson.
– Det är inget brott men de har varit försvarstagna och nu avvikit, då biträder polismyndigheten för att återföra de här personerna.
Enligt honom deltar ett stort pådrag, bestående av flera polispatruller, hundpatruller och en helikopter, i jakten för att hitta rymlingarna.

Rymlingarna efterlysta
Polisen vill just nu inte lämna ut signalementet på personerna, men berättar att man har efterlyst dessa i hela landet.
Enligt stationsbefälet Ulf Palmqvist har man i samband med rymningen upprättat en anmälan gällande skadegörelse.
– Det är förmodligen något som gått sönder när de tog sig ut, säger Palmqvist.

Under onsdag morgon meddelar Polisen att man inte lyckats få tag i personerna som nu har efterlysts i landet. Det är oklart hur rymningen gick till enligt Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Uppdaterad kl. 8.23

valsta-jul_helsida
connys_helsida
jul2021
defacto_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
connys
nrh
jul_outsider
julmarknad_outsider
stationshusen_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp-outsider