centrum_panorama2020
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Flera rymde från Migrationsverket

Efter en rymning från Migrationsverket i Arlandastad drog polisen igång en omfattande insats med bland annat helikopter och hundpatruller.

Vid 23-tiden på tisdagen larmade Migrationsverket, i Märsta, polisen efter att flera förvarstagna rymt. Personalen på Migrationsverket ska ha tryckt på överfallslarmet i samband med rymningen.
– Det är några som rymt och sprungit därifrån, det kom till vår kännedom klockan 23.20 men det kan ha hänt lite tidigare, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl på polisens ledningscentral.

Stor insats
Fredrik Andersson har i nuläget väldigt knapphändiga uppgifter. Det är oklart hur många personer som rymt och hur rymningen gått till.
– Vi håller på att biträda Migrationsverket och tittar på vad som hänt och inte hänt, säger Fredrik Andersson.
– Det är inget brott men de har varit försvarstagna och nu avvikit, då biträder polismyndigheten för att återföra de här personerna.
Enligt honom deltar ett stort pådrag, bestående av flera polispatruller, hundpatruller och en helikopter, i jakten för att hitta rymlingarna.

Rymlingarna efterlysta
Polisen vill just nu inte lämna ut signalementet på personerna, men berättar att man har efterlyst dessa i hela landet.
Enligt stationsbefälet Ulf Palmqvist har man i samband med rymningen upprättat en anmälan gällande skadegörelse.
– Det är förmodligen något som gått sönder när de tog sig ut, säger Palmqvist.

Under onsdag morgon meddelar Polisen att man inte lyckats få tag i personerna som nu har efterlysts i landet. Det är oklart hur rymningen gick till enligt Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Uppdaterad kl. 8.23

festspec_corona_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

ridskola2020_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider