defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Flera döms för mord i Valstalägenhet

Två personer får långa fängelsestraff för mordet på en man i Valsta som sedan dumpades i Forsby.

En 20-årig man döms till fängelse i tolv år för mord, brott mot griftefrid, grovt vapenbrott och vapenbrott. Vidare döms en 49-årig man till anstiftan av mord och grovt vapenbrott till fängelse i sexton år. De båda ska i samförstånd ha dödat en man och sedan transporterat honom till Forsby utanför Odensala där han brändes. De båda ska vara släkt med varandra, ytterligare en släkting döms för skyddande av brottsling och flertalet trafikbrott. En flicka i 15-årsåldern döms även för skyddande av brottsling till ungdomstjänst i 30 timmar.

Mannen sköts i 20-åringens lägenhet, enligt domen ska någon form av bråk uppstått varpå den 49-årige mannen ska förmått 20-åringen att skjuta honom. 20-åringen sköt det första skottet vilket personer som befann sig i lägenheten berättade i i polisförhör. Mannen sköts med två skott, det andra skottet sedan vittnena lämnat lägenheten. Båda morddömda nekar till inblandning i mordet och bortforslande av kroppen.

salong_elisabeth_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

centrum_helsida2020
marina_helsida
happy_homes_mars
2020_helsida
festspec_corona_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider