defacto_pan2020
Foto: Karin Tilander/Länsstyrelsen

Fler vattenbufflar i naturreservatet

Vattenbufflarna som finns i Fysingens naturreservat har nu blivit föräldrar.

centrum_artikel

I våras kom vattenbufflar till Fysingens naturreservat för beta både på land och längs strandlinjen.
På så vis skulle de gynna den biologiska mångfalden. Nu har det dessutom blivit tillökning i familjen. Dagens Nyheter rapporterar om att Maud och Ellen fått varsin kalv.
– I september fick Ellen och Maud varsin efterlängtad kalv. Besökare som passerat hägnet kan ha haft tur och sett en skymt av ungarna som den första tiden oftast gömt sig i något buskage i väntan på sina mammor, säger Inga Birath von Sydow på Naturskog på DN.

Deras betesområde kommer att utökas till nästa säsong de ska även kunna vada till vass och vatten, men först när fågelskyddet upphör i mitten av juli så att inte häckande fåglar störs.

sigtunastad_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
Moderaterna_helsida2021
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
connys
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
moderaterna_sigtuna