liber_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Fler utredare till Sexualbrottsgruppen

Den sexualbrottsgrupp som finns i Stockholm Nord där Sigtuna kommun ingår får förstärkning med fler utredare.

fraga_liberalerna

Förra året skedde 32 våldtäkter i kommunen, antalet har varit ungefär lika många sedan 2016. Polisen har med anledning av sexualbrott i Polisområde Stockholm Nord en Sexualbrottsgrupp sedan förra året. Nu förstärks gruppen med fler utredare och man kan se positiva effekter av gruppens arbete enligt Polisen.

Målet är att korta ner handläggningstider, hålla hög kvalitet i utredningar och leda fler våldtäktsärenden till åtal. Resultaten hittills är att färre öppna våldtäktsärenden och fler ärenden som redovisa till åklagare i polisområdet.
– Vi ska nu utöka resursen från 17 till 22 medarbetare. Dessa kommer att fördelas på två grupper istället för en. Förstärkningen är nödvändig för att kunna möta upp inflödet, som legat på i snitt tio nya våldtäktsärenden i veckan till gruppen sedan starten i september, säger Niklas Kraft, chef för Sexualbrottsgruppen i polisområde Stockholm nord, i ett pressmeddelande.

Genom de ökade resurserna kommer man kunna hålla förhör tidigare med de utsatta i alla nyinkomna ärenden, det ska ge bättre förutsättningar att säkra bevisning som kan finnas. En snabbare hantering ökar också förtroendet för polisens arbete och att fler anmäler våldtäkter.

centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
kristina_helsida
julen_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

manskold_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

speedy_vinter_helsida
meko_helsida
2020_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
nrh
swedol_outsider
julen_outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out