center_pan21
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Fler ungdomar i arbete

Ungdomsarbetslösheten i kommunen minskar nu kraftigt i kommunen som en följd av att restaurangnäringen och Arlanda kommit igång.

Som ungdomar räknas alla mellan 16-25 år som står till arbetsmarknadens förfogande. Efter en flera års ökning inom ungdomsarbetslösheten märks nu en kraftig minskning. Hela 3,5 procentenheter har ungdomsarbetslösheten gått ner i juli. Men fortfarande är drygt var tionde ungdom utan arbete.

Även arbetslösheten totalt sett minskar i kommunen, 0,9 procentenheter sjönk den för juli till 11,1 procent. Bland utlandsfödda gick arbetslösheten ner 0,8 procentenheter till 18,4 procent. Efterfrågan är just nu stor inom restaurang- och hotellnäringen samt brevbärare och terminalarbetare. Det finns också efterfrågan på elevassistenter, lagerarbetare och montörer.

helsida_var2021
defacto_helsida
mp_host_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
connys_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

2020_helsida
centrum_helsida2020
andersojag

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
mp-outsider
andersojag_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
eldsjal-outsider