moderaterna_panorama

Ukrainska barn och ungdomar slussas in i skolan

Det finns ett 40-tal barn som börjat grundskolan i kommunen redan under våren, men under hösten väntas fler börja skolan.

Cirka 800 flyktingar från Ukraina finns i kommunen, de flesta bor på Migrationsverkets tillfälliga boenden. Barn som finns på dessa boenden kommer under hösten att få börja skolan. Dock finns det redan ett 40-tal barn som startat skola i kommunen. Skolorna har fått anställa modersmålslärare för att kunna ta emot på bästa sätt och se till att barnen får sina behov tillgodosedda.

De 800 som bor i de tillfälliga boenden kommer att få stadiga boenden, så många av dem kommer inte att vara kvar i kommunen.
– Vi har fått tydliga besked från Migrationsverket att de som bor i de tillfälliga boendena ska få stadigvarande boenden i andra kommuner som då kan planera för en bra skolstart för barnen i höst, säger kommundirektör Birgitta Pettersson i ett uttalande.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
2020_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
connys
mp_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider