moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Fler tar studenten från Arlandagymnasiet

Andelen elever som tog studenten från Arlandagymnasiet ökar jämfört med för tre år sedan.

centrum_artikel
Fler tar studenten från Arlandagymnasiet, både totalt sett och i de studieförberedande programmet. Samtidigt väljer även fler att studera på skolan. Mer än 7 av 10 som startar sin utbildning i yrkesförberedande program går klart sin utbildning vilket är en ökning med femton procent. På högskoleförberedande program är det nästan 8 av 10 som fullföljer sin utbildning.
– Våra lärare och heltidsmentorer har arbetat fokuserat med vår tydliga gemensamma lektionsstruktur Arlandalektionen och med aktiv stöttning och uppföljning av varje elev. Utvecklingen visar att vi är på rätt, säger verksamhetschefen Erik Ryding i ett pressmeddelande.
Bland satsningarna som ger resultat är att det införts heltidsmentorer, det vill säga personal med fokus på att enbart coacha eleverna i deras studier. Tillsammans med lärarna ser mentorerna till att eleverna får stöttning utifrån sina behov. Skolledare följer även upp elevernas studieresultat och kan uppmärksamma eventuella utmaningar. Arlandalektionen som införts har också gett effekt, den innebär att lektionsstrukturen är likadan oavsett vem som håller i den eller vilket ämne det är. Detta för att eleverna ska känna till förläningar och regler.
happyhomes_sommar2020

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

mp_host_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

connys_helsida
dack-helsida
centrum_helsida2020
bostad_helsida
helsida_var2021

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
nrh
connys