moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Fler tar studenten från Arlandagymnasiet

Andelen elever som tog studenten från Arlandagymnasiet ökar jämfört med för tre år sedan.

Fler tar studenten från Arlandagymnasiet, både totalt sett och i de studieförberedande programmet. Samtidigt väljer även fler att studera på skolan. Mer än 7 av 10 som startar sin utbildning i yrkesförberedande program går klart sin utbildning vilket är en ökning med femton procent. På högskoleförberedande program är det nästan 8 av 10 som fullföljer sin utbildning.
– Våra lärare och heltidsmentorer har arbetat fokuserat med vår tydliga gemensamma lektionsstruktur Arlandalektionen och med aktiv stöttning och uppföljning av varje elev. Utvecklingen visar att vi är på rätt, säger verksamhetschefen Erik Ryding i ett pressmeddelande.
Bland satsningarna som ger resultat är att det införts heltidsmentorer, det vill säga personal med fokus på att enbart coacha eleverna i deras studier. Tillsammans med lärarna ser mentorerna till att eleverna får stöttning utifrån sina behov. Skolledare följer även upp elevernas studieresultat och kan uppmärksamma eventuella utmaningar. Arlandalektionen som införts har också gett effekt, den innebär att lektionsstrukturen är likadan oavsett vem som håller i den eller vilket ämne det är. Detta för att eleverna ska känna till förläningar och regler.
defacto_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida
liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
mp_outsider2022
marina_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022