panorama_centrum
Nya ombyggda Märsta station med fler spärrarFoto: SL/Pressbild

Fler spärrar i ombyggda stationen

Märsta station byggdes om och öppnades för drygt en vecka sen.

Fredagen 8:e april öppnade den ombyggda och nyrenoverade Märsta station. Ett bygge som pågått sedan 2021, nu finns det flera sittplatser och mer utrymme samt bättre tillgänglighet för funktionsnedsatta personer.

Antalet spärrar har också ökat från fyra till sju vilket bidrar till bättre resenärsflöde till och från plattformarna. Byggnaden är också större vilket innebär att fler får plats att vänta inomhus vid dåligt väder, andra förbättringar är en förlängd ramp som uppfyller tillgänglighetskrav för nybyggda stationer och en lägre lutning som är en förbättring för rullstolsburna, resenärer med rollator och barnvagn bland annat.

ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

connys_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
connys
ewas_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh