moderaterna_sep2020
I kommunens trygghetscenter sitter Sigtuna kommuns Budget och skuldrådgivareFoto: Daniel Iskander

Fler sökte skuldsanering

2019 ökade antalet personer som sökte skuldsanering i Sigtuna kommun genom Kronofogden.

fraga_liberalerna

132 personer sökte om skuldsanering i Sigtuna kommun genom Kronofogden förra året, det är en ökning med nästan 20 procent jämfört med 2018-års siffror. Antalet ansökningar ökar generellt i hela länet och bara enstaka kommuner har färre ansökningar 2019 än 2018. I hela länet var det 4055 personer som sökte, i Väsby minskade antal personer från 103 till 98, i Upplands-Bro blev det en ökning från 32 till 45. Ökningen i hela länet blev 21,6 procent.

En skuldsanering ger chans till nystart, ofta kan det vara omvälvande livshändelser som lett till ekonomiska problem för de svårast skuldsatta enligt kronofogden:
– De flesta människor som söker skuldsanering lever med mycket små marginaler. Vissa har tappat livsgnistan, andra skäms över sin situation. För dessa personer kan en skuldsanering vara en livsavgörande vändning; en chans att återvända till ett liv där ekonomin inte alltid spelar huvudrollen. Efteråt vittnar många om stora livsförändringar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronfogden i ett pressmeddelande.

Skuldsanering innebär bland annat att du slipper betala hela eller delar av din skuld. För att kunna få skuldsanering ska du sakna möjlighet att betala skulderna inom överskådlig tid. Det behöver inte handla om stora skulder utan det är din personliga situation som avgör. Asökningarna sker via Kronofogden, digitalt eller via papper.

meko_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

2020_helsida
kristina_helsida
julen_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

manskold_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kristina_outsider
budget_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
julen_outsider
manskold_outsider
meko_outsider