centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Fler skrivs in på Storboda

Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

defacto_jul_artikel

Tjugo enkelrim har fått göras om till dubbelrum på Storbodaanstalten i Rosersberg rapporterar P4 Stockholm. Detta för att det är överfullt på sex av sju anstalter med säkerhetsklass 1 och 2 i stockholmsområdet.
– Vi förklarar att det blir dubbelbeläggning när de nya kommer hit, och att vi inte kan göra så mycket åt det. Vi får alla laga efter läge och göra det bästa av situationen, säger Christoffer Dahlén, kriminalvårdare och huvudskyddsombud på Storboda, till P4 Stockholm.

När intagna bor så nära varandra så kan de uppstå friktion enligt Dahlén. Antalet incidenter om hot- och våld har ökat marginellt i år.
– Det är svårt att se om det beror på dubbelbeläggningen eller fler intagna. Men en ny ordningsstörning vi ser är att man inte vill bli inlåst tillsammans med någon annan, uppger anstaltschefen Petter Wåhlberg till P4 Stockholm.

defacto_jul

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

happyhomes_2019
ica_oktober
sigtunavatten_standard
trainingpartner_jobb_helsida
tp_helsida
centrum_jul_helsida
greeknighthelsida
fme_oktober
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

nrh
tp_outsider
colorama_april2
julbord
greeknight_outsider
julshow_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
connys
valsta_tomte_outsider