defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Fler skrivs in på Storboda

Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

centrum_artikel

Tjugo enkelrim har fått göras om till dubbelrum på Storbodaanstalten i Rosersberg rapporterar P4 Stockholm. Detta för att det är överfullt på sex av sju anstalter med säkerhetsklass 1 och 2 i stockholmsområdet.
– Vi förklarar att det blir dubbelbeläggning när de nya kommer hit, och att vi inte kan göra så mycket åt det. Vi får alla laga efter läge och göra det bästa av situationen, säger Christoffer Dahlén, kriminalvårdare och huvudskyddsombud på Storboda, till P4 Stockholm.

När intagna bor så nära varandra så kan de uppstå friktion enligt Dahlén. Antalet incidenter om hot- och våld har ökat marginellt i år.
– Det är svårt att se om det beror på dubbelbeläggningen eller fler intagna. Men en ny ordningsstörning vi ser är att man inte vill bli inlåst tillsammans med någon annan, uppger anstaltschefen Petter Wåhlberg till P4 Stockholm.

kcbygg_helsida
sommarlov_helsida
speedy_helsida
connys_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

defacto_helsida
marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

kcbygg_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
studenten2020_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider