centrum_panorama2020
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Fler poliser ska ut i kommunerna

Polisen kommer under de kommande fyra åren att öka antalet områdespoliser från dagens 100 till 300.

Polisen kommer under de kommande fyra åren att öka antalet områdespoliser från dagens 100 till 300.

Idag finns det ca 100 områdespoliser i hela Polisregion Stockholm. Men allt eftersom fler poliser utbildas ska fler poliser anställas, 7000 poliser i regionen ska bli 9000. Områdespoliserna ska också växa från dagens 100 till ca 300. Detta för att polisen ska komma närmare invånarna.

Områdespolisen arbetar kontakt- och förtroendeskapande utifrån den problembild som finns för det aktuella området. Områdespoliserna ska ha god kännedom om sitt område så att man kan samverka med kommunens olika aktörer, som socialtjänst för att signalera om ungdomar hamnar i fel kretsar eller begår brott.
– Att stoppa nyrekryteringen till kriminella nätverk kräver lokalt arbete – från polisen och övriga samhället. Detsamma gäller för att få stopp på till exempel personrån bland unga, där görs ett jobb lokalt tillsammans med övriga samhället för att både hitta de som begår brotten men också att stödja de utsatta. Det jobbet måste stärkas ytterligare, säger Ulf Johansson, regionpolischef.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

marina_helsida
festspec_corona_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

happy_homes_mars
centrum_helsida2020
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

festspec_corona_outsider
nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
swedol_outsider