defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Fler pendeltåg gick i tid förra året

Punktligheten på pendeltågen ökade under 2019 enligt Storstockholms lokaltrafik.

Nästan 94 procent av alla pendeltåg gick i tid under 2019 enligt Storstockholms lokaltrafik. Punktligheten ökade jämfört med 2018 trots att antalet resenärer fortsätter växa inom kollektivtrafiken och pendeltågstrafiken. Ökningen motsvarar ca fyra procentenheter jämfört med 2018. Det som främst orsakar förseningar är så kallat spårspring.
– Obehöriga som tar sig in i spårområdet är en vanligare orsak till förseningar för pendeltågen än till exempel orsaker kopplade till brister i infrastrukturen. På båda områden finns förbättringspotential. En rekordhög punktlighet gör inte att vi nöjer oss, utan vi fortsätter sträva efter att leverera en allt punktligare kollektivtrafik, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på Region Stockholm.

coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
festspec_corona_helsida
speedy_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

happy_homes_mars
marina_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

defacto_helsida
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
nrh
swedol_outsider
speedy_outsider