arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Fler pappor tar ut föräldrapenning

Föräldraledigheten bland papporna i Sigtuna kommun gick upp det senaste året visar färska siffror från Försäkringskassan.

centrum_pask

27,8 procent av papporna i kommunen har det senaste året tagit ut föräldraledighet visar siffror från Försäkringskassan, det är fortfarande en av de lägsta siffrorna i länet. Sigtuna har under flera års tid legat i botten när det gäller pappor som tar ut föräldraledighet. Bara i Södertälje och Salem är det färre pappor procentuellt sett som plockat ut ledighet.

Men siffrorna går upp i Sigtuna kommun, förra året var det 25,3 procent, det är en uppgång med 2,5 procent. Överlag ökar länets samtliga kommuner förutom Salem som backar med 1,5 procent. Vaxholm och Ekerö har den högsta siffran där var tredje pappa tar ut ledighet. Länssnittet är 30,7 procent och rikssnittet 29,3, en ökning med 1,6 procent.

defacto_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

logistik_utbildning
happyhomes_2019

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

valsta_utveckling
centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

colorama_april2
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

sigtunavatten_standard

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

bonava_helsida
defacto_outsider
fme_outsider
sigtunavatten_outsider
bonava_outsider
sh_oppet
colorama_april
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2