defacto_pan
Kontroll i PinbackenFoto: MMS-Bild
Kontroll i Pinbacken under tisdagenFoto: MMS-Bild

Grov rattfylla vid insatsvecka – Hade även barn i bilen

Denna vecka är det extra nykterhetskontroller på vägarna och polisen hade slagit till i Pinbacken vid lunchtid.

Polisen genomför under vecka 50 extra nykterhetskontroller i trafiken. Denna vecka är det också fler som har festligheter och julbord på sina jobb och polisen kommer att finnas i anslutning till miljöer där personer misstänks vara påverkade av alkohol.
– För att minska risken att en allvarlig olycka med svår skada eller död som utgång, ska man helt enkelt låta bilen stå om man har förtärt alkohol till julfirandet, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg på Polismyndigheten.

Insatsveckan är nationell samt gemensam med hela EU.
– Vi är medvetna om att många av de förare som kör onyktra har ett pågående risk- eller missbruk. Vi erbjuder därför de som ertappas påverkade kontakt med beroendevården, i syfte att förhindra återfall i rattfylleribrott, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg på Polismyndigheten, i ett pressmeddelande.

Under tisdagen märkte kommuninvånarna kontrollen i Pinbacken där Polisen vid lunchtid genomförde en kontroll och stoppade trafikanter. Enligt Polisen hade en förare barn i bilen och körde även påverkad, utöver en anmälan om grovt rattfylleri har Polisen även slagit larm till socialtjänsten.

sigtuna_funkis
frisyr_december
outsider
sigtunavatten_standard
korpen_jan-feb
happyhomes_2019

märsta.nu klar etta som sökord

Nyheter märsta.nu är klart populäraste sökordet när kommuninvånare googlar, det visar siffror som märsta.nu tagit fram via Jorge Castro, SEO analytiker och marknadsförare på ABS Wheels.

Mäklaren: Sigtuna kommun är intressant att flytta till

Bostad Trots backande bostadspriser förra året finns ingen anledning till oro i Sigtuna kommun enligt Malin Nilsson, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling: - Vi har under flera år haft stigande bostadspriser, nu ser vi att de planar ut. Försäljningarna tar lite längre tid än tidigare, vilket är bra då man som köpare verkligen hinner tänka igenom sitt köp.

nrh
funkis_2
connys
banner_trerosor