defacto_pan
Kontroll i PinbackenFoto: MMS-Bild
Kontroll i Pinbacken under tisdagenFoto: MMS-Bild

Grov rattfylla vid insatsvecka – Hade även barn i bilen

Denna vecka är det extra nykterhetskontroller på vägarna och polisen hade slagit till i Pinbacken vid lunchtid.

Polisen genomför under vecka 50 extra nykterhetskontroller i trafiken. Denna vecka är det också fler som har festligheter och julbord på sina jobb och polisen kommer att finnas i anslutning till miljöer där personer misstänks vara påverkade av alkohol.
– För att minska risken att en allvarlig olycka med svår skada eller död som utgång, ska man helt enkelt låta bilen stå om man har förtärt alkohol till julfirandet, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg på Polismyndigheten.

Insatsveckan är nationell samt gemensam med hela EU.
– Vi är medvetna om att många av de förare som kör onyktra har ett pågående risk- eller missbruk. Vi erbjuder därför de som ertappas påverkade kontakt med beroendevården, i syfte att förhindra återfall i rattfylleribrott, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg på Polismyndigheten, i ett pressmeddelande.

Under tisdagen märkte kommuninvånarna kontrollen i Pinbacken där Polisen vid lunchtid genomförde en kontroll och stoppade trafikanter. Enligt Polisen hade en förare barn i bilen och körde även påverkad, utöver en anmälan om grovt rattfylleri har Polisen även slagit larm till socialtjänsten.

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum
defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

objekt2
sportfiske_banner
sigtunavatten_standard
objekt4
sbrf_sep
nrh
outsider
connys
komvuxq3_4
objekt3