invigning_clasohlsson
Kontroll i PinbackenFoto: MMS-Bild
Kontroll i Pinbacken under tisdagenFoto: MMS-Bild

Grov rattfylla vid insatsvecka – Hade även barn i bilen

Denna vecka är det extra nykterhetskontroller på vägarna och polisen hade slagit till i Pinbacken vid lunchtid.

banner_artikel

Polisen genomför under vecka 50 extra nykterhetskontroller i trafiken. Denna vecka är det också fler som har festligheter och julbord på sina jobb och polisen kommer att finnas i anslutning till miljöer där personer misstänks vara påverkade av alkohol.
– För att minska risken att en allvarlig olycka med svår skada eller död som utgång, ska man helt enkelt låta bilen stå om man har förtärt alkohol till julfirandet, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg på Polismyndigheten.

Insatsveckan är nationell samt gemensam med hela EU.
– Vi är medvetna om att många av de förare som kör onyktra har ett pågående risk- eller missbruk. Vi erbjuder därför de som ertappas påverkade kontakt med beroendevården, i syfte att förhindra återfall i rattfylleribrott, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg på Polismyndigheten, i ett pressmeddelande.

Under tisdagen märkte kommuninvånarna kontrollen i Pinbacken där Polisen vid lunchtid genomförde en kontroll och stoppade trafikanter. Enligt Polisen hade en förare barn i bilen och körde även påverkad, utöver en anmälan om grovt rattfylleri har Polisen även slagit larm till socialtjänsten.

forskontor
varen2018
februari

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

dackia_2018
center_banner2

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

outsider_defacto
veterankraft_standard
matcher_skanela
connys
standard_ridskola
nfc_vinter
objekt3
objekt4
standard_start
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
objekt2
val2018
Norra Redovisningshuset