defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Fler nöjda med hemtjänsten

Allt fler är nöjda med hemtjänsten i kommunen: - Det är glädjande att hemtjänsten uppvisar stora framsteg. Förvaltningen har gjort ett gediget arbete och nu ser vi de positiva resultaten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

Enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun så är allt fler nöjda med hemtjänsten, en ökning med åtta procent på bara ett år. Det visar en rikstäckande undersökning som Socialstyrelsen gjort.
– Det är glädjande att hemtjänsten uppvisar stora framsteg. Förvaltningen har gjort ett gediget arbete och nu ser vi de positiva resultaten. Vi får hoppas att vi snart ser samma utveckling på de särskilda boendena och att Sigtuna kommun kan bli en av de tryggaste och bästa i landet, säger Karsten Bjärbo, ordförande Äldre- och omsorgsnämnden (KD).

Infört ny arbetsmodell
Sigtuna kommun har de senaste åren lagt stora resurser på kompetensutveckling, bland annat har en ny arbetsmodell införts gällande utbildningar och lärande samtal där medarbetare delar kunskaper med varandra. Kristina Holmberg, förvaltningschef i äldreomsorgsförvaltningen, anser att det är en anledning till det förbättrade resultatet.
– Hemtjänsten har varit först ut i denna satsning, som rent konkret inneburit fasta tjänster istället för vikariat och bättre kontinuitet då varje brukare träffar färre medarbetare. Våra medarbetare har även deltagit i utbildningar och haft möjlighet att avsätta tid till reflekterande och lärande samtal med sina kollegor, säger Kristina Holmberg.

Satsar på särskilda boenden
I hemtjänsten arbetar man numera efter ledorden trygghet, förtroende, bemötande och delaktighet. Men när det gäller nöjdheten inom särskilt boende, det vill säga där man anpassar boendet för äldre med behov, så har resultaten försämrats. Därför kommer man i en riktad insats från kommunen att öka kompetensen på särskilda boenden:
– Vi ska exempelvis kvalitetscertifiera våra äldreboenden för att öka kvalitén och skapa trygghet och kontinuitet för både medarbetare och brukare, fortsätter Kristina Holmberg.

2020_helsida
kcbygg_aug_helsida
connys_helsida
boisigtuna
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

happyhomes_sommar2020

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

centrum_helsida2020
festspec_host2020_helsida
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
kcbygg_outsider