moderater_pan_sommar
Elev på ArlandagymnasietFoto: Sigtuna kommun/Rosie Alm

Fler nöjda med Arlandagymnasiet

Arlandagymnasiets elever är mer nöjda med studieron sedan man arbetat målmedvetet för att öka den.

Under en tid brottades Arlandagymnasiet med bristande studiero, man satsade därför på att förbättra den och införde även den så kallade Arlandalektionen för att eleverna ska känna igen lektionsstrukturen oavsett lärare. En gymnasieenkät som genomförts i länet där 300 elever från Arlandagymnasiet i årskurs två deltagit visar på fina siffror. Utöver bättre arbetsro så anser man att bemötandet från lärarna är bättre och att de får extrahjälp.
– Att stötta eleverna att klara sina studier och trivas på skolan är viktigt för precis alla på Arlandagymnasiet, för lärare, heltidsmentorer, rektorer och annan personal som jobbar direkt med eleverna. Det är jätteroligt att det verkar ge resultat, uppger Veronica Suskic, rektor på Arlandagymnasiet.
Eleverna är överlag mer nöjda än andra elever generellt i länet och andelen som vill rekommendera skolan till andra ökar också.
– Att vi satsar på trygghet och arbetsro som ett sätt att höja skolresultaten ger också andra effekter. Till exempel ser vi att god stämning på skolan kommer på köpet. Vi tror också att det är bra att elever med olika bakgrund möts. Även utanför lektionen är närvarande vuxna otroligt viktigt för ungdomar, och vi lägger mycket tid på att möta eleverna och skapa relationer, fortsätter Suskic.
Satsningar som Arlandagymnasiet gjort de senaste åren är att man har heltidsmentorer på alla program somcoachar eleverna i deras studier, man har skolledare, arbetslag och elevhälsoteam som följer upp studieresultat och kan fånga upp eventuella utmaningar i studierna samt att ”Arlandalektionen” införts, den innehåller även förvarningar och regler.
kso_helsida
helsida_sfs
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sfs_out
mp_outsider2022
nrh
moderat_outsider
pantamera_out
kso-duell_out
centrum_sommar_outsider2022