centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fler når kunskapsmålen på Valstaskolan

Andelen behöriga på Valstaskolan ökar och en av anledningarna är enligt eleven att man inte får ha med godis och mobiler på lektionerna: - Vi har kraftigt förbättrade kunskapsresultat i Sigtuna kommun och är den kommun i länet som nått de högsta framgångarna när det gäller att öka andelen elever som är behöriga till gymnasiet, uppger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valstaskolan visar upp förbättrade studieresultat rapporterar SVT Stockholm som besökt skolan. Eleven Anthony Daoud berättar där att en av anledningarna är att man inte får ha med sig godis och mobil in på lektionen. Skolan har ändrat arbetssätt efter kritik från Skolinspektionen. Bland annat följer man upp varje elevs utveckling mer noggrant.

De senaste siffrorna för Sigtuna kommun visar att 82,4 procent av de som går ut grundskolan uppnått kunskapsmål i alla ämnen (behörighet till gymnasiet). 70,7 procent nådde kunskapsmålen på Valstaskolan vilket är en kraftig ökning jämfört med förra läsåret då siffran var strax under 50 procent.

Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden skriver i mail till märsta.nu att Sigtuna varit den kommun i länet med högst framgångar gällande behörighet till gymnasiet.
– Vårt arbete med att utveckla och förbättra skolan bygger på delaktighet och engagemang på alla nivåer, systematiskt kvalitetsarbete, fokus på resultat, trygghet och studiero samt engagerade medarbetare med rätt kompetens. Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter, vi kommer inte att ge oss förrän vi ligger i topp, säger Pernilla Bergqvist.

Trots framgångarna på Valstaskolan blir det dock ingen omvärdering av beslutet att lägga ner skolan enligt Pernilla Bergqvist:
– En av anledningarna att det går bättre är nog också att vi fasar ut Valstaskolan. Det är färre elever på skolan och mer lugn och ro med strukturerat arbete. Det var rätt beslut.

operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

defacto_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

ridskola2020_helsida
marina_helsida
salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

centrum_helsida2020
happy_homes_mars
festspec_corona_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
swedol_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider