januari
Foto: Sigtuna kommun

Fler lärarstudenter ska lockas till kommunala skolor

Sigtuna kommun och Uppsala Universitet har tecknat ett avtal om att fler lärarstudenter ska få göra sin verksamhetsförlagda utbildning på skolor i kommunen vilket kan underlätta för framtida rekrytering.

centrum_artikel

Rekrytering av behöriga lärare är ett stort problem inte bara i Sigtuna kommuns skolor. Med ett partnerskap mellan Sigtuna kommun och Uppsala Universitet så kommer lärarstudenter från Uppsala att få göra sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU, på skolor i kommunen. De första studenterna har varit på skolor i kommunen redan under hösten enligt per Persson, utvecklingsledare på Barn- och ungdomsförvaltningen.

Partnerskapet mellan kommunen och Uppsala innebär också att det finns en samverkan mellan forskare från universitetet och skolorna. Skolorna i kommunen kommer kunna få ett bollplank som utgår från ett vetenskapligt perspektiv gällande exempelvis kvalitetsarbete och kan få hjälp med att analysera resultat och hur de kan identifiera vad som kan behövas arbetas mer med och vilka insatser som ska sättas in för att utveckla och förbättra skolan.

Även rekrytering av nya lärare kan förenklas då studenterna kommer att vara inarbetade i hur skolorna fungerar och det knyts kontakt mellan studenter och skolledning. Uppsala Universitet har partnerskap med Sigtuna och ytterligare åtta kommuner. De kan således placera sina studenter i någon av kommunerna. Sigtuna kommun har också samarbete med Stockholms Universitet och Södertörns högskola.

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
prima_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

meko_helsida
connys_helsida
januari_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
swedol_outsider
prima_outsider
nrh
meko_outsider