moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Fler körfält mellan Arlanda-Väsby

E4:an mellan Arlanda-Glädjen ska förbättras och ledordet är säkerhet när bland annat fler körfält ska införas.

Trafikverket har tilldelat AFRY projektet att ta fram en vägplan för Projekt E4 Trafikplats Glädjen-Trafikplats Arlanda. Vägsträckan är regionalt viktig och hårt belastad med köer. AFRY ska ta fram plan för att utöka körfält och införa ett intelligent transportsystem. Samtidigt ska de höga kultur- och naturvärdena längs sträckan bevaras och det finns även behov av förbättra vattenkvalitet och minska miljö- och hälsopåverkan.

Samtliga åtgärder genomförs med två körfält öppna i vardera riktning med minsta möjliga trafikpåverkan samt bibehållen trafiksäkerhet.
– Kapacitetsförstärkningen är en viktig del i att utveckla en säker och hållbar transportinfrastruktur längs E4:an. Vi är stolta över att vårt erbjudande är komplett, med kompetens inom samtliga aktuella teknikområden, något som är viktigt i komplexa projekt, säger Kajsa Rosén, affärsområdeschef Transportation, AFRY.

liber_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
nrh
moderat_outsider
swedol_outsider