defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Fler känner sig otrygga i sitt bostadsområde

Otryggheten har ökat i Stockholms län och förtroendet för polisen har minskat: - I en storstadsregion finns de områden i landet där den grova brottsligheten är som värst. Därför vidtar vi kraftfulla åtgärder i de särskilt utsatta områdena, kommenterar Ulf Johansson, Polischef i Region Stockholm.

centrum_artikel

Stockholmarnas förtroende för polisen har minskat från 64 till 61 procent enligt Brottsförebyggande rådets senaste trygghetsmätning. Samtidigt upplever allt fler stockholmare otrygghet, generellt känner sig nu var femte invånare i Stockholms län sig otrygg i sitt bostadsområde. Regionpolischefen Ulf Johansson kommenterar siffrorna i ett pressmeddelande:
– I en storstadsregion finns de områden i landet där den grova brottsligheten är som värst. Därför vidtar vi kraftfulla åtgärder i de särskilt utsatta områdena, säger han.

För att öka förtroendet för polisen samt tryggheten har polisen infört medborgarlöften i landets alla kommuner, Sigtuna fick sina i slutet av 2016. Det ska även stationeras ut speciella trygghetspoliser i Stockholms län.
– Skjutningar och gängbrottslighet, men även omvärldens terrordåd leder till en ökad oro. Den nya organisationen ger oss goda förutsättningar att förstärka vår förmåga i dessa avseenden, fortsätter Ulf Johansson.

januari_helsida
happyhomes_sommar2020
prima_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
meko_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

defacto_helsida
connys_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

2020_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

ridskola2020_helsida
moderat_outsider_jan
meko_outsider
nrh
connys
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider