centrum_host
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Fler känner sig otrygga i sitt bostadsområde

Otryggheten har ökat i Stockholms län och förtroendet för polisen har minskat: - I en storstadsregion finns de områden i landet där den grova brottsligheten är som värst. Därför vidtar vi kraftfulla åtgärder i de särskilt utsatta områdena, kommenterar Ulf Johansson, Polischef i Region Stockholm.

centrum_farsdag_artikel

Stockholmarnas förtroende för polisen har minskat från 64 till 61 procent enligt Brottsförebyggande rådets senaste trygghetsmätning. Samtidigt upplever allt fler stockholmare otrygghet, generellt känner sig nu var femte invånare i Stockholms län sig otrygg i sitt bostadsområde. Regionpolischefen Ulf Johansson kommenterar siffrorna i ett pressmeddelande:
– I en storstadsregion finns de områden i landet där den grova brottsligheten är som värst. Därför vidtar vi kraftfulla åtgärder i de särskilt utsatta områdena, säger han.

För att öka förtroendet för polisen samt tryggheten har polisen infört medborgarlöften i landets alla kommuner, Sigtuna fick sina i slutet av 2016. Det ska även stationeras ut speciella trygghetspoliser i Stockholms län.
– Skjutningar och gängbrottslighet, men även omvärldens terrordåd leder till en ökad oro. Den nya organisationen ger oss goda förutsättningar att förstärka vår förmåga i dessa avseenden, fortsätter Ulf Johansson.

ica_oktober
centrum_farsdag

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida
fme_oktober
colorama_april2
greeknight_outsider
connys
nrh