abs_pask
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Fler känner sig otrygga i sitt bostadsområde

Otryggheten har ökat i Stockholms län och förtroendet för polisen har minskat: - I en storstadsregion finns de områden i landet där den grova brottsligheten är som värst. Därför vidtar vi kraftfulla åtgärder i de särskilt utsatta områdena, kommenterar Ulf Johansson, Polischef i Region Stockholm.

centrum_artikel

Stockholmarnas förtroende för polisen har minskat från 64 till 61 procent enligt Brottsförebyggande rådets senaste trygghetsmätning. Samtidigt upplever allt fler stockholmare otrygghet, generellt känner sig nu var femte invånare i Stockholms län sig otrygg i sitt bostadsområde. Regionpolischefen Ulf Johansson kommenterar siffrorna i ett pressmeddelande:
– I en storstadsregion finns de områden i landet där den grova brottsligheten är som värst. Därför vidtar vi kraftfulla åtgärder i de särskilt utsatta områdena, säger han.

För att öka förtroendet för polisen samt tryggheten har polisen infört medborgarlöften i landets alla kommuner, Sigtuna fick sina i slutet av 2016. Det ska även stationeras ut speciella trygghetspoliser i Stockholms län.
– Skjutningar och gängbrottslighet, men även omvärldens terrordåd leder till en ökad oro. Den nya organisationen ger oss goda förutsättningar att förstärka vår förmåga i dessa avseenden, fortsätter Ulf Johansson.

festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

speedy_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

2020_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
defacto_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider