moderaterna_riksdag
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Fler känner sig otrygga i sitt bostadsområde

Otryggheten har ökat i Stockholms län och förtroendet för polisen har minskat: - I en storstadsregion finns de områden i landet där den grova brottsligheten är som värst. Därför vidtar vi kraftfulla åtgärder i de särskilt utsatta områdena, kommenterar Ulf Johansson, Polischef i Region Stockholm.

centrum_artikel

Stockholmarnas förtroende för polisen har minskat från 64 till 61 procent enligt Brottsförebyggande rådets senaste trygghetsmätning. Samtidigt upplever allt fler stockholmare otrygghet, generellt känner sig nu var femte invånare i Stockholms län sig otrygg i sitt bostadsområde. Regionpolischefen Ulf Johansson kommenterar siffrorna i ett pressmeddelande:
– I en storstadsregion finns de områden i landet där den grova brottsligheten är som värst. Därför vidtar vi kraftfulla åtgärder i de särskilt utsatta områdena, säger han.

För att öka förtroendet för polisen samt tryggheten har polisen infört medborgarlöften i landets alla kommuner, Sigtuna fick sina i slutet av 2016. Det ska även stationeras ut speciella trygghetspoliser i Stockholms län.
– Skjutningar och gängbrottslighet, men även omvärldens terrordåd leder till en ökad oro. Den nya organisationen ger oss goda förutsättningar att förstärka vår förmåga i dessa avseenden, fortsätter Ulf Johansson.

defacto_helsida
mod_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
handbollsskola

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_out