moderaterna_riksdag
Foto: Transportstyrelsen

Fler fick körkortet indraget

Körkortsåterkallelserna ökade i länet det senaste året enligt Transportstyrelsen och den vanligaste orsaken var fortkörning.

centrum_artikel

Drygt 8900 stockholmare blev av med sina körkort under 2020, en ökning med hela 13,8 procent jämfört med 2019 enligt Transportstyrelsen. 2019 var det 7837 körkort som återkallade i länet. Totalt i riket var det 41 600 återkallade körkort. Vanligaste orsaken till att man fick körkortet återkallat var fortkörning följt av rattfylleri och medicinska skäl. Att inte lämna in läkarintyg eller bevis om godkänt förarprov var också vanligt.
– Vi ser en kraftig ökning i inflödet av omhändertagna körkort från Polisen och det är det som är förklaringen till att också antalet beslut från oss ökar säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen.

connys_helsida
dack-helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
flygskola_helsida
helsida_var2021
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

2020_helsida
julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
connys
flygskolan_outsider
oppethus_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
julmarknad_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider