stationshusen
Foto: Transportstyrelsen

Fler fick körkortet indraget

Körkortsåterkallelserna ökade i länet det senaste året enligt Transportstyrelsen och den vanligaste orsaken var fortkörning.

centrum_artikel

Drygt 8900 stockholmare blev av med sina körkort under 2020, en ökning med hela 13,8 procent jämfört med 2019 enligt Transportstyrelsen. 2019 var det 7837 körkort som återkallade i länet. Totalt i riket var det 41 600 återkallade körkort. Vanligaste orsaken till att man fick körkortet återkallat var fortkörning följt av rattfylleri och medicinska skäl. Att inte lämna in läkarintyg eller bevis om godkänt förarprov var också vanligt.
– Vi ser en kraftig ökning i inflödet av omhändertagna körkort från Polisen och det är det som är förklaringen till att också antalet beslut från oss ökar säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen.

centrum_helsida2020
meko_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
centrum_sommar_out
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider