panorama_centrum
Foto: Pressbild/Swedavia

Fler delar på bioflygbränslet

Swedavia kommer att dela på bioflygbränslet med externa partners som SOS Alarm och Systembolaget.

Sedan 2016 köper Swedavia in bioflygbränsle till Arlanda för att kompensera sina tjänsteresor. Nu kommer externa partners som SOS Alarm och Systembolaget att bjudas in till en samordnad upphandling. Den första leveransen på 210 ton levererades tidigare i veckan. Med är också 2030-sekretariatet. Leveransen motsvarar utsläppen i samband med 9000 flygresor.
– Nya innovativa samarbeten och engagemang krävs för att minska koldioxidutsläppen. Vi är därför mycket glada att våra samarbetspartners har deltagit i upphandlingen. Jag vill nu också passa på att bjuda in fler företag och organisationer att ta del av nästa års bioflygbränsleleverans, arbetet med upphandlingen kommer att påbörjas under hösten. Tillsammans bidrar vi till fler hållbara flygresor och flygets klimatsomställning, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

Efterfrågan på bioflygbränsle ska också ha ökat enligt Swedavia vilket bidrar till ökad utveckling inom svensk produktion av bioflygbränsle. Finska Neste har producerat nuvarande leverans som består av restavfall, som använd frityrolja och slaktavfall. Det kommer blandas med vanligt bränsle upp till 50 procent och kan tankas från och med 22:a september på Arlanda.

connys_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

defacto_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

mp_helsida_april
2020_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
connys