budget_panorama
Foto: Pressbild/Swedavia

Fler delar på bioflygbränslet

Swedavia kommer att dela på bioflygbränslet med externa partners som SOS Alarm och Systembolaget.

centrum_artikel

Sedan 2016 köper Swedavia in bioflygbränsle till Arlanda för att kompensera sina tjänsteresor. Nu kommer externa partners som SOS Alarm och Systembolaget att bjudas in till en samordnad upphandling. Den första leveransen på 210 ton levererades tidigare i veckan. Med är också 2030-sekretariatet. Leveransen motsvarar utsläppen i samband med 9000 flygresor.
– Nya innovativa samarbeten och engagemang krävs för att minska koldioxidutsläppen. Vi är därför mycket glada att våra samarbetspartners har deltagit i upphandlingen. Jag vill nu också passa på att bjuda in fler företag och organisationer att ta del av nästa års bioflygbränsleleverans, arbetet med upphandlingen kommer att påbörjas under hösten. Tillsammans bidrar vi till fler hållbara flygresor och flygets klimatsomställning, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

Efterfrågan på bioflygbränsle ska också ha ökat enligt Swedavia vilket bidrar till ökad utveckling inom svensk produktion av bioflygbränsle. Finska Neste har producerat nuvarande leverans som består av restavfall, som använd frityrolja och slaktavfall. Det kommer blandas med vanligt bränsle upp till 50 procent och kan tankas från och med 22:a september på Arlanda.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

NRH stödjer BRIS-arbete

Näringsliv Sigtunabon David Sandberg Hjelm föreläste för Norra Redovisningshusets personal som samtliga samtidigt passade på att bli stödmedlemmar: - Jag tycker BRIS gör ett fantastiskt jobb och vi vill stödja deras arbete, säger Johan Sandberg, VD för Norra Redovisningshuset.

centrum_helsida2020

Rekorddag för ABS Wheels

Näringsliv ABS Wheels satte nytt omsättningsrekord för sin e-handel med tre miljoner kronor för en dag: -Gårdagen (måndag, reds anm) var vår all-time high under ett dygn men hela föregående vecka har legat runt 48 procent högre i försäljning, säger Vd Andie Lahdo till ehandel.se

boisigtuna
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
landsbygdsdag
meko_helsida

Bottennotering i näringslivsranking

Näringsliv Sigtuna tappar kraftigt i Svenskt Näringslivs ranking över Företagsklimat: - För att klättra i rankingen behöver Sigtuna fokusera på förbättrad dialog mellan företagen och kommunens beslutsfattare och på förbättrad service i företagarärenden, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv i Stockholms län.

connys_helsida

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

kkdk_helsida
corner_helsida
personal_sandstrom_helsida
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
budget_outsider
meko_outsider
nrh
personal_outsider
laddplats_out
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
kkdk_outsider
outsider
corner_outsider
centrum_sommar_out