centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Fler borde cykla till jobbet

Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

I en debattartikel i Stockholm Direkt skriver Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, att fler borde cykla till sina jobb. De tar fram siffror som visar att 6 av 10 med yrken i kommunen kan cykla till sitt jobb. Om man kan nå sitt jobb inom 30 minuter med cykel som transportmedel så anses man kunna cykla till jobbet.

Genom att satsa på effektiva och billiga transportsystem för cykling och gående med bland annat cykelbanor och lånecyklar skulle man kunna få fler att cykla till jobbet även i Sigtuna kommun. Bara fyra procent av kommuninvånarna cyklar dock till jobbet enligt debattartikeln. En av de sämsta siffrorna i ett länsperspektiv. Toppar listan gör Solna med 16 procent följt av Stockholm, 15, och Lidingö 14. I grannkommunerna Väsby och Bro är det 6 respektive fem procent som cyklar till jobbet.

defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
centrum_helsida2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider