moderat_jul_nyar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Fler borde cykla till jobbet

Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

I en debattartikel i Stockholm Direkt skriver Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, att fler borde cykla till sina jobb. De tar fram siffror som visar att 6 av 10 med yrken i kommunen kan cykla till sitt jobb. Om man kan nå sitt jobb inom 30 minuter med cykel som transportmedel så anses man kunna cykla till jobbet.

Genom att satsa på effektiva och billiga transportsystem för cykling och gående med bland annat cykelbanor och lånecyklar skulle man kunna få fler att cykla till jobbet även i Sigtuna kommun. Bara fyra procent av kommuninvånarna cyklar dock till jobbet enligt debattartikeln. En av de sämsta siffrorna i ett länsperspektiv. Toppar listan gör Solna med 16 procent följt av Stockholm, 15, och Lidingö 14. I grannkommunerna Väsby och Bro är det 6 respektive fem procent som cyklar till jobbet.

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

centrum_helsida2020
connys_helsida
oppethus_helsida
teatergrillen_helsida
happyhomes_50
defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

nrh
connys
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider