defacto_pan2020
Utskick från svartlistade BolagsupplysningenFoto: Daniel Iskander

Fler bedrägeribrott anmäldes

Det första halvåret nästan fördubblades antalet anmälningar om bedrägerier i Stockholms län.

centrum_artikel

Polisen uppger att bedrägeriärenden som lämnats till åklagare nästan fördubblats senaste året.
– Siffrorna innebär nästan en fördubbling under första halvåret jämfört med samma period förra året. Det kommer förhoppningsvis visa att fler personer lagförs för bedrägerier, säger Mikael Koskenniemi, tillförordnad chef för Sektionen för utredning av bedrägeribrott.

Sommartid innebär en chans för bluffmakarna att lura till betalning. Bland annat skickas så kallade bluffakturor ut. märsta.nu mottog själv en sådan från Bolagsupplysningen som använder nästan identiska formulär som Bolagsverket. Tidningen Driva Eget varnade redan 2014 för bolaget. Vid betalning så krävs företagare på tusentals kronor. Bolagsupplysningen finns med på Svensk Handels varningslista och det är få fall som drivs vidare till Kronofogden eller Inkasso eftersom dessa instanser inte vill hantera deras ”fakturor”. Påminnelser och hotkrav är inget som man ska skrämmas av enligt Driva Eget.

speedy_helsida
kcbygg_helsida
studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
studenten2020_helsida
marina_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
connys_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
nrh
marina_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider