moderaterna_panorama
Victor Levén, Linus Jämtdal, Donald Swahn, Monica fries, Sarah Tibell och Emil SwahnFoto: Insändarbild

Fler barn ska röra på sig med Spring & Lek

Rosersbergs IK startar upp projektet Spring & Lek för att få fler barn att röra på sig.

Barn rör sig allt mindre och barnfetman blir ett allt större samhällsproblem. Nu startar Rosersbergs IK upp projektet Spring & Lek för att få fler att röra på sig samtidigt som de finner glädje i idrott och rörelse. Bakgrunden är också att RIK får in frågor om barnidrott från föräldrar till väldigt unga barn som ännu inte kan placeras in i organiserad idrott. Därför kan nu även de mindre få plats.

I slutet av augusti öppnar man upp för en timme Spring & Lek i Råbergshallen. Intresset är stort från föräldrar att få hjälpa till under den timmen så att barnen kan ha en rolig och trygg miljö för rörelse.
– Allt är lek och alla ska känna sig välkomna. Även om RIK bedriver fotboll och handboll finns inga tankar på att denna tidiga verksamhet ska präglas mot någon idrott. Allt ska vara på de unga barnens villkor, och när de väl börjar intressera sig för någon specifik idrott, oavsett vilken, kommer Rosersbergs IK göra allt för att stödja detta, berättar Donald Swahn, ordförande i RIK.

Kommunen uppges följa projektet med stort intresse, Monica Fries, föreningskonsulent, ser med nyfikenhet på hur det ska mynna ut:
– Att satsa på gemensamma familjeaktiviteter med fokus på skoj och lek tror jag kan vara framgångsrikt för att locka till sig både nya utövare och blivande ledare som på ett naturligt sätt skolas in i föreningen för att så småningom ta klivet över till ordinarie verksamhet, uppger Fries.

Några av RIK-profilerna som Victor Levén och Linus Jämtdal är med, likaså Emil Swahn och Sarah Tibell. Första tillfället är 10-11 i Råbergshallen 28/8.

mp_helsida_april
connys_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

liber_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
connys
mp_outsider2022
swedol_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider