varfest_marstac
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Fler akutläkarbilar ska rulla i länet

Från och med 2018 kommer det att rulla fler akutläkarbilar i länet rapporterar Radio Stockholm.

banner_artikel

Det finns idag en akutläkarbil som rullar i länet, efter en upphandling ska det bli tre från och med 2018 rapporterar Radio Stockholm. Verksamheten kommer samtidigt att slås ihop med jourläkare som åker på uppdrag som inte är akuta:
– I den här nya upphandlingen lägger vi fokus på ökad kompetens, längre drifttider, förbättrad samordning och strategisk placering av läkarenheterna. Vi bedömer att det ska öka såväl patientsäkerheten som den jämlika vården, säger Patrik Söderberg, chefläkare för prehospital vård på hälso- och sjukvårdsförvaltningen, till Radio Stockholm.

dackia_2018
februari
vuxenutbildning2
varen2018
premiar_sportfiske
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

connys
sigtunavatten_standard
veterankraft_standard
barnnplattan
oppning_sportfiske2
objekt2
standard_start
outsider_defacto
objekt3
objekt4
standard_ridskola
nfc_vinter
val2018
outsider_moderat
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset