defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Firar trettio år mitt i pandemin

Hotell Kristina fyllde i år 30 år men firandet fick i praktiken ställas in på grund av coronapandemin: - För oss, som för alla andra, har 2020 gått till historien, som ett år där vi planerat in mängder av kul och spännande event som James Bond-premiär, Nyårsfest, kul After Work och härliga festmiddagar för att just fira våra 30 år som hotell. Sen fick vi tänka om och anpassa mycket. Och därefter ställa in. Nu blickar vi framåt istället och ser bara möjligheter och chanser att fira när läget förbättras, berättar VD Ewa Wikland.

centrum_artikel

I år skulle Hotell Kristina som ligger på Harberget fira 30 år, verksamheten startade 1990 i den gamla internatskolans anrika lokaler. i 50 år inhystes internatskolan innan det blev ett hotell. Men firandet i år fick ett abrupt slut, man hade planerat för fester och evenemang, men av det blev det inget. Nästa år ser man möjligheter och chans att fira enligt VD Ewa Wikland.

Hotell Kristina har i likhet med de andra hotellen i staden drabbats hårt av pandemin:
– Det här har helt klart varit och är fortfarande en utmaning. Den får oss att tänka om och tänka nytt. Marknaden har ändrat inriktning och där måste vi hänga med i svängarna! Efterfrågan är nu stor på hotell som kan säkra distansering och en trygg vistelse. Privatgästen letar efter personliga hotell utan trängsel. Företag letar platser för konferens i exklusivitet och fester i avskildhet. Vi är glada över våra tre byggnader och tre matsalar, som ger unika möjligheter till just detta, berättar Ewa Wikland.

Steningebor startar kvinnlig erotikapp

Näringsliv Linnea Taube och Rosanna Thun startar appen AVA stories som är en app för kvinnlig erotik: - Vi har jobbat stenhårt för att komma dit vi är idag och har nu en skarp produkt att utmana den förlegade och mansdominerade porrindustrin med. AVA är en plattform av kvinnor för kvinnor som själva vill äga sin sexualitet och ser det som en självklar rättighet att få njuta på sina egna villkor, säger Linnea Taube.

defacto_helsida

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
connys_helsida
rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Moderaterna_helsida2021

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
nrh
connys
rentawreck_outsider
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider