defacto_pan2020
Andie Lahdo med Gaselldiplomet för 2020Foto: Pressbild

Firar fyra år som Gasellföretag

ABS Wheels firar att man utnämnts till Gasellföretag under 2020: - Att utses till Gasellföretag fyra år i rad är något som inte speciellt många företag lyckas med, säger VD Andie Lahdo.

centrum_artikel

I fyra år har lokala ABS Wheels utsetts till DI Gasellföretag som är ett bevis på att man är ett av landets snabbast växande bolag. Under fredagen kommer ABS Wheels att fira utmärkelsen på sitt huvudkontor i Arlandastad.
– Vi har en långsiktighet i allt vi gör och har lyckats skapa en arbetsplats med hög trivsel och ett ständigt fokus att ligga i framkant inom e-handeln. Att utses till Gasellföretag fyra år i rad är något som inte speciellt många företag lyckas med. Vi är stolta över denna prestation, som inte hade varit möjlig utan duktiga medarbetare, säger Andie Lahdo, vd för ABS Wheels.

2019 utsågs ABS Wheels till Mästergasel. Av 10 000 företag som utsetts till Gasellföretag sedan 2000 är det bara omkring 1400 som tillhör den exklusiva skaran som kan kalla sig för Mästergaseller. För att utses till DI Gasell krävs en nettoomsättning på minst tio miljoner, minst tio anställda och att man minst fördubblat sin omsättning om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret under den fyraåriga undersökningsperioden. Man ska också öka sin omsättning varje år de senaste tre åren samt ha ett samlat positivt rörelseresultat. 2020 omsatte ABS Wheels 108 miljoner, 2016 var omsättningen 32 miljoner kronor.

Steningebor startar kvinnlig erotikapp

Näringsliv Linnea Taube och Rosanna Thun startar appen AVA stories som är en app för kvinnlig erotik: - Vi har jobbat stenhårt för att komma dit vi är idag och har nu en skarp produkt att utmana den förlegade och mansdominerade porrindustrin med. AVA är en plattform av kvinnor för kvinnor som själva vill äga sin sexualitet och ser det som en självklar rättighet att få njuta på sina egna villkor, säger Linnea Taube.

Moderaterna_helsida2021

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

speedy_vinter_helsida
rentawreck_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
sigtunastad_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_helsida2020

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider