moderaterna_sep2020
Barnes dag har varit ett populärt arrangemang i kommunenFoto: Pressbild

Firar 75 år med Barnens dag

Märsta Förenade kommer i vår att arrangera populära Barnens dag för fjärde året i rad där barn och ungdomar kan se och provåka en massa fordon: - Vi bestämde oss då att satsa på en ännu större fest för alla barn till 2018, då vi också firar 75-årsjubileum, säger VD Mikael Andersson.

De första åren var Barnens dag inne i Arlandastad men förr förra året var det på Västerbytorp och så blir fallet även i år när Märsta Förenade arrangerar den populära dagen. 5:e maj arrangeras det och Märsta Förenade ordnar busstransfer från Märsta station till Västerbytorp hela dagen.

Monstertruck kommer 
I år firar Märsta Förenade även 75 år och därför har man slagit på stort med ett större arrangemang. Det blir besök av stora lastbilstillverkare och grävmaskiner, Monstertruck Thor som medverkar i Monster Jam.

Fått många samtal och mail om dagen
Barnens dag utgick förra året och intresset har varit stort för en ny Barnens dag enligt VD Mikael Andersson. Tanken är att låta barnen och andra besökare komma närmare lastbilar och maskiner, det kommer även att finnas mat till försäljning. Alla som vill får testa maskiner och fyrhjulingar samt åka med i lastbilarna meddelar Märsta Förenade.

boisigtuna
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
helsida
corner_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
corner_outsider
sigtuna_vatten_outsider