defacto_pan2020
Barnes dag har varit ett populärt arrangemang i kommunenFoto: Pressbild

Firar 75 år med Barnens dag

Märsta Förenade kommer i vår att arrangera populära Barnens dag för fjärde året i rad där barn och ungdomar kan se och provåka en massa fordon: - Vi bestämde oss då att satsa på en ännu större fest för alla barn till 2018, då vi också firar 75-årsjubileum, säger VD Mikael Andersson.

De första åren var Barnens dag inne i Arlandastad men förr förra året var det på Västerbytorp och så blir fallet även i år när Märsta Förenade arrangerar den populära dagen. 5:e maj arrangeras det och Märsta Förenade ordnar busstransfer från Märsta station till Västerbytorp hela dagen.

Monstertruck kommer 
I år firar Märsta Förenade även 75 år och därför har man slagit på stort med ett större arrangemang. Det blir besök av stora lastbilstillverkare och grävmaskiner, Monstertruck Thor som medverkar i Monster Jam.

Fått många samtal och mail om dagen
Barnens dag utgick förra året och intresset har varit stort för en ny Barnens dag enligt VD Mikael Andersson. Tanken är att låta barnen och andra besökare komma närmare lastbilar och maskiner, det kommer även att finnas mat till försäljning. Alla som vill får testa maskiner och fyrhjulingar samt åka med i lastbilarna meddelar Märsta Förenade.

happyhomes_50
teatergrillen_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
oppethus_helsida
connys_helsida

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
nrh
connys