moderaterna_riksdag
Irene Svenonius (M), finansregionsråd

Finansregionrådet: Arlandas utveckling måste säkras

Moderaterna i både Riksdagen och Region Stockholm är kritiska till utredningen om Brommas framtid: - Arlandas kapacitet och utveckling både av flygplatsen och infrastruktur runt om måste säkras innan det går att diskutera framtiden för Bromma flygplats, säger finansregionråd Irene Svenonius.

centrum_artikel

På tisdagen presenterades utredningen om Brommas framtid som gav klartecken för nedläggning inom fem år om den politiska viljan önskar. Rapporten fick kritik av Stockholms handelskammare, Moderaterna på riksnivå och nu även Region Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M).
– Arlandas kapacitet och utveckling både av flygplatsen och infrastruktur runt om måste säkras innan det går att diskutera framtiden för Bromma flygplats. Det är tydligt att den statliga utredningen genomförts på rekordkort tid, med knapphändigt underlag och utan egen analys. Utredningen saknar långsiktiga underlag kring flygets återhämtning. Att riva Brommas för miljardbelopp nyrenoverade flygplats på så skakigt underlag vore därför oerhört oansvarigt, säger Irene Svenonius (M), gruppledare i Region Stockholm.

Svenonius menar att det saknas ett långsiktigt perspektiv för Arlandas utveckling.
– Går regeringen vidare med förslaget att avveckla Bromma baserat på detta undergrävs inte bara förtroendet för regeringens politik utan också för utredningsväsendet som sådant. Det är inte bara ett svek mot Stockholm och Stockholmsregionen utan mot hela landet, fortsätter Svenonius.

Trafiken på Arlanda är just nu cirka på hälften av normalläget 2019. Ökningen är dock kraftig jämfört med för ett år sedan eller tidigare i år.

happyhomes_sommar2020

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

mod_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

handbollsskola
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider