center_pan21
Irene Svenonius (M), finansregionsråd

Finansregionrådet: Arlandas utveckling måste säkras

Moderaterna i både Riksdagen och Region Stockholm är kritiska till utredningen om Brommas framtid: - Arlandas kapacitet och utveckling både av flygplatsen och infrastruktur runt om måste säkras innan det går att diskutera framtiden för Bromma flygplats, säger finansregionråd Irene Svenonius.

På tisdagen presenterades utredningen om Brommas framtid som gav klartecken för nedläggning inom fem år om den politiska viljan önskar. Rapporten fick kritik av Stockholms handelskammare, Moderaterna på riksnivå och nu även Region Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M).
– Arlandas kapacitet och utveckling både av flygplatsen och infrastruktur runt om måste säkras innan det går att diskutera framtiden för Bromma flygplats. Det är tydligt att den statliga utredningen genomförts på rekordkort tid, med knapphändigt underlag och utan egen analys. Utredningen saknar långsiktiga underlag kring flygets återhämtning. Att riva Brommas för miljardbelopp nyrenoverade flygplats på så skakigt underlag vore därför oerhört oansvarigt, säger Irene Svenonius (M), gruppledare i Region Stockholm.

Svenonius menar att det saknas ett långsiktigt perspektiv för Arlandas utveckling.
– Går regeringen vidare med förslaget att avveckla Bromma baserat på detta undergrävs inte bara förtroendet för regeringens politik utan också för utredningsväsendet som sådant. Det är inte bara ett svek mot Stockholm och Stockholmsregionen utan mot hela landet, fortsätter Svenonius.

Trafiken på Arlanda är just nu cirka på hälften av normalläget 2019. Ökningen är dock kraftig jämfört med för ett år sedan eller tidigare i år.

mp_host_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

defacto_helsida
andersojag
connys_helsida
centrum_helsida2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
helsida_var2021
eldsjal-helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
andersojag_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
connys
eldsjal-outsider