panorama_centrum
Irene Svenonius (M), finansregionsråd

Finansregionrådet: Arlandas utveckling måste säkras

Moderaterna i både Riksdagen och Region Stockholm är kritiska till utredningen om Brommas framtid: - Arlandas kapacitet och utveckling både av flygplatsen och infrastruktur runt om måste säkras innan det går att diskutera framtiden för Bromma flygplats, säger finansregionråd Irene Svenonius.

På tisdagen presenterades utredningen om Brommas framtid som gav klartecken för nedläggning inom fem år om den politiska viljan önskar. Rapporten fick kritik av Stockholms handelskammare, Moderaterna på riksnivå och nu även Region Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M).
– Arlandas kapacitet och utveckling både av flygplatsen och infrastruktur runt om måste säkras innan det går att diskutera framtiden för Bromma flygplats. Det är tydligt att den statliga utredningen genomförts på rekordkort tid, med knapphändigt underlag och utan egen analys. Utredningen saknar långsiktiga underlag kring flygets återhämtning. Att riva Brommas för miljardbelopp nyrenoverade flygplats på så skakigt underlag vore därför oerhört oansvarigt, säger Irene Svenonius (M), gruppledare i Region Stockholm.

Svenonius menar att det saknas ett långsiktigt perspektiv för Arlandas utveckling.
– Går regeringen vidare med förslaget att avveckla Bromma baserat på detta undergrävs inte bara förtroendet för regeringens politik utan också för utredningsväsendet som sådant. Det är inte bara ett svek mot Stockholm och Stockholmsregionen utan mot hela landet, fortsätter Svenonius.

Trafiken på Arlanda är just nu cirka på hälften av normalläget 2019. Ökningen är dock kraftig jämfört med för ett år sedan eller tidigare i år.

connys_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

ewas_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
nrh