sap_pan
Foto: Pressbild

Finansmarknadsministern besökte kommunen

Max Elger (S), finansmarknadsminister, var på besök i Sigtuna i torsdags där han bland annat var på Lidls centrallager och fick se Brobygget.

panorama_centrum

Max Elger besökte kommunen där oppositionsrådet Marie Axelsson tog emot tillsammans med riksdagskandidaten Emel Karakaya, tillika trea på KF-listan. Första stoppet var Lidls centrallager i Rosersberg.
– Lidls centrallager har en imponerande logistik med dagliga leveranser. Det var särskilt givande att prata med fackklubben om deras viktigaste frågor, till exempel heltidsanställning. Klubben lyfte också vikten av en bra kollektivtrafik till jobbet. När vi nu går mot tuffare ekonomiska tider kommer dessa frågor bli ännu viktigare, säger finansmarknadsminister Max Elger.

Samtal med anställda
I samband med besöket på Lidl träffade man även den lokala fackklubben från Handelsanställdas förbund som deltog. Man hade ett samtal om anställningsvillkor och relation till Lidl som uppges ha varit givande.
– Det som var slående var strukturen och den effektiva arbetsprocessen på lagret. Det var imponerande! Jag tar med mig många saker men framförallt hur vi som kommun framöver kan samverka med lager- och logistikbranchen framöver när det gäller branschspecifik språkutbildning för att fler invånare ska kunna kvalificera sig för jobb, säger oppositionsråd Marie Axelsson (S).

Lidl välkomnade
Martin Kauffner, finansdirektör på Lidl, välkomnade besöket.
– Vi är en stor arbetsgivare och har de senaste åren investerat över 800 miljoner i kommunen, därför var besöket mycket välkommet. Jag ser fram emot att fördjupa våra diskussioner om hur vi med gemensamma krafter kan få fler kommuninvånare i arbete, utveckla kollektivtrafiken och förbättra språkutvecklingen inom svenska som för oss är ett mycket viktigt område.

Träffade Brobygget och sommarjobbare
Innan dagen var till ända blev det ett besök hos Brobygget och Märsta IK i Valsta. Brobygget startade under Socialdemokraternas ledning och är ett brett samarbete mellan föreningsliv, lokala föreningar, kommunen, förbund och BID-föreningarna Trygg i Märsta och Trygga Valsta. Slutligen väntade besök på Tingvalla förskola och en pratstund med sommarjobbare.

centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida
mp_helsida_april
social_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mote_helsida
helsida_sfs
valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

defacto_helsida
valet2022

Öhlund toppar valsedeln

Valet 2022 Rune Öhlund toppar Sverigedemokraternas lista inför valet: - Det viktigaste för Sigtuna är att vi har en bra ekonomi i balans och ett överskottsmål på två procent. Där har den nuvarande politiska ledningen kommit en bra bit på väg, men allt kan bli ännu bättre, säger Öhlund i ett uttalande.

valet2022

Liberal satsning på särskilda undervisningsgrupper

Valet 2022 Liberalerna är partiet som sätter skolan först. Det blir inte minst tydligt i det budgetförslag vi nu har presenterat i riksdagen. Liberalerna satsar mest på skolan av alla andra partier. Bara under de kommande åren satsar vi över 15 miljarder kronor mer än regeringen på skolan.

valet2022

(S)-kritik mot placering av nytt Kulturcenter i Valsta

Valet 2022 Socialdemokraterna i Sigtuna kommun är kritiska till kommunledningen förslag om placeringen av ett nytt Kultur- och aktivitetscenter i Valsta som skulle innebär att bergsknallen sprängs bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
nrh
moderat_outsider
swedol_outsider
sfs_out
ridskola_2020_outsider
outsider_social
connys
centrum_sommar_outsider2022
mote_outsider
kso-duell_out
pantamera_out